Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először

Dobó Kata 48 évesen kapta magára azt a szexi darabot, amelyben az egész ország megismerte.

dobó-kata-civer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dobó Kata A miniszter félrelép titkárnőjeként lett országosan ismert. Több olyan jelenete van, ami örökre az emlékezetünkbe vésődött. Igaz ez arra a zöld miniruhára is, amelyet ennyi év után újra felvett egy fotózás kedvéért.

Léteznek olyan  filmes ruhadarabok, amelyek évtizedek elteltével is megmaradnak a közönség fejében: Julia Robert piros estélyije a Micsoda nő!-ből vagy Reese Witherspoon rózsaszín szerelése a Doktor Szösziből beépült a filmtörténelembe. Nem kell azonban Hollywoodig utaznunk, hogy ikonikus ruhákra bukkanjunk, Dobó Kata minije a Miniszter félrelépből egyértelműen ebbe a kategóriába esik.

Dobó Kata miniruhája a Miniszter félrelépből

Idén 25 éve, hogy bemutatták a vígjátékot, amelyet Koltai Róbert és Kern András rendezett, valamint párosuk alakította a két főszereplőt is az alkotásban. Dobó Kata a női főszerepet kapta meg, egy igazi csábítót, Marosi Tündét kellett eljátszania.

Az akkor 23 éves színésznő egy csapásra berobbant a köztudatba a filmmel: az évforduló alkalmából visszautazott az időben. A cselekmény helyszínén az Astoria hotelben készült róla fotósorozat abban az ikonikus és szexi zöld miniben, amelyben utoljára negyed évszázada láthatta a közönség. Így állt neki 48 évesen.

Az évforduló alkalmából készült fotósorozat megigézte a kommentelőket a Facebookon. Voltak, akiknek attól esett le az álluk, hogy kedvencük szinte semmit sem változott, másokban megpendültek a nosztalgia húrjai. Olyan is akadt, aki egyenesen kijelentette, Dobó Kata a legszebb magyar színésznő.

Dobó Kata a Trójában

Dobó Kata számos castingon vett részt, több filmben és sorozatban tűnt fel kisebb szerepekben, és csak kevésen múlt, hogy a Trója című filmben Diane Kruger, és nem ő kapta meg Helené szerepét.

Cover-fotó: Profimedia/ Trenka Attila

Ezt is szeretjük