Jól átgondolta? Rékasi Károly olyat tett, ami még feleségét is meglepte
Détár Enikős és Rékasi Károly egy különleges módszer segítségével tanul nyelvet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Détár Enikő és Rékasi Károly minden szabad pillanatot igyekszik egymással tölteni, és miután nagylányuk külföldön tanult, úgy döntöttek, nem maradhatnak el Gigi mögött és együtt sajátítják el az angolt.

Választásuk egy rózsadombi nyelvstúdióra esett, ahol a lehető legkényelmesebben tökéletesíthetik nyelvtudásukat, méghozzá úgy, hogy lemennek alfába.

Nem fér bele idejükbe a házifeladat

A színészházaspár életébe alkalmanként becsúszik, hogy munkájukhoz elengedhetetlenné válik az angoltudás. Ám egyikük idejébe sem fér bele, hogy naponta több oldalnyi házi feladattal pepecseljenek.

Ezért is kerestek olyan iskolát, ahol elfelejthetik a nyelvtanulás ezen hosszadalmas és fárasztó részét.

Igaz, először mindketten szkeptikusak voltak az alfa angol módszerrel kapcsolatban, hogy relaxálva angolozzanak, de már az első óra után rájöttek, nincs is ennél kényelmesebb: pihenve tanulnak meg folyékonyan beszélni, sőt a különleges tananyag a hosszú távú memóriában rögzül, így nem felejtik el.

Még senkinek sem sikerült megtanítania angolul

- Eddig még soha senkinek nem sikerült megtanítania angolul, már előre sajnáltam minden kedves jelentkezőt. Valószínűleg a hosszú távú memóriám miatt bizonyult eddig lehetetlen küldetésnek, hiszen a szövegtanulás is mindig problémát okozott. A mai napig minden előadás előtt újra és újra átolvasom a szövegemet. Így biztos, nem felejtem el, a rövid távú memóriám ugyanis nagyon jó. Éppen ezért kíváncsian várom az órákat, remélem, megtörténik a csoda, és megtanulok angolul - árulta el nevetve Rékasi Károly.

Párjával ellentétben Détár Enikő bátran és folyékonyan beszél angolul. A 47 éves színésznő az általános iskolában tanulta meg igazán a nyelvet, azóta azonban kevésbé foglalkozott vele, éppen ezért a nyelvtani ismeretei hagynak kívánnivalót maguk után.

- A szüleim fontosnak tartották, hogy angolul tanuljak, és olyan általános iskolába írattak, ahol erre lehetőség volt. Gyakorlatilag azóta abból a nyelvtudásból élek, és hiába tudok gátlások nélkül beszélni angolul, nagyon jól tudom, annak ellenére, hogy megértenek, nyelvtanilag nem teljesen tökéletes amit mondok. Ez mindig is zavart, ám sajnos nem volt időm komolyan nekiállni a tanulásnak. Eddig - tette hozzá Détár Enikő.

Enikő egyébként reméli, hogy az új oktatási módszer segítségével két legyet üthet egy csapásra, és amellett, hogy Károllyal együtt feltöltődik energiával, még az angoltudását is tökéletesítheti.

Fotók: Red Lemon

Ezt is szeretjük