Dér Heni kisbabája különleges nevet kap - A Reggeliben árulta el

Dér Heni az RTL Klub reggeli műsorában mesélt arról, hogy éli meg a karanténidőszakban a babavárást.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dér Heni tegnap este posztolt ki egy fotót magáról, amin már jól látszik, ahogy gömbölyödik a babapocakja - főleg, hogy testhezálló ruhát húzott. 

A kismama a Reggeli mai adásában nem csak azt árulta el, hogy a negyedik hónapban hogyan éli meg a koronavírus idején a várandósságot, hanem azt is, hogyan fogják hívni a születendő gyermekét. 

Dér Heni babájának neve

Az énekesnő azt mondta, öröm az ürömben, hogy a Covid miatti karanténos időszakban várandós, hiszen mindenki többet tartózkodik otthon, és számára is kérdéses volt, hogy egy olyan ember, aki annyira pörgős, mint ő, mennyire fogja bírni a bezártságot, de ez a kismamaság nagyon áldásos, minden pillanatát ki tudja élvezni.

Természetesen minimálisra kívánja csökkenteni az esélyét annak, hogy elkapja a koronavírust, ezért csak a szükséges dolgok miatt mozdul ki, sokat szellőztet, és próbál a friss levegőn is lenni. Ha a terhesgondozás során kérdése van, a védőnőt inkább telefonon hívja, nem személyesen keresi fel. Azokra a vizsgálatokra, ahova a második trimeszterben járnia kell, még egy darab kísérőként a párja maszkban vele tarthat, ami Gergő kötődését is segíti, de az énekesnő számára is jó érzés, mert mindent együtt élhetnek át. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A műsorba meghívott szakértő, dr. Kozma Bence szülész-nőgyógyász arról beszélt, hogy a tavaszi karanténidőszakból sokat tanultak, az adatok alapján rengeteg tanulmány készült, ami most a munkájukat segíti. A kismama is elkaphatja a koronavírust, akinek a terhesség utolsó 3-4 hónapjában, az utolsó 10-12 hétben az immunrendszere csökkentett állapotban üzemel. Ha ebben az időszakban kapja el a koronavírust, a tünetek valamivel súlyosabbak lehetnek, ugyanakkor az enyhébb tünetek, mint a láz vagy az izomfájdalom ritkábban jelentkeznek a kismamák körében, mint a nem várandósok között. 

- Nem vagyok egy paramami, de a hormonváltozással egy állandó aggodalom rajtam is úrrá lett. Most a második trimeszteremet élem, a doktor úr szavaiból kivéve ez most a legbiztonságosabbnak mondható időszak. De valóban nem tudhatjuk, kire hogyan hat a járvány, és milyen tünetek jelentkeznek. Én is inkább attól féltem a magzatomat, hogy a tünetek hogyan hatnak rá: ha hosszú ideig tartó lázam lenne, azt gyógyszerrel nem tanácsos levinni, de az sem jó, ha hosszú idegig van magas láza a kismamának, meg senkinek se - vallotta be Dér Heni. 

A Reggeli műsorvezetői arra is kíváncsiak voltak, hogy miután a 34 éves sztár november elején elárulta, hogy kisfiút hord a szíve alatt, azt lehetne-e már tudni, hogy nevezik el. 

- Erről még nem beszéltünk, de már hetek óta vissza-visszatérő név a Bendegúz. Valószínűleg ez fog maradni. Tudom, hogy nomen est omen (magyarul: a név kötelez - a szerk.), nagyon előre megkapja ezt a rosszaságstigmát, de ezt szerettem volna adni neki - osztotta meg a nézőkkel.  

A Bendegúz hun-magyar eredetű név, Attila hun uralkodó atyjának nevéből származik. Jelentése ismeretlen. A kilencvenes években szórványosan fordult elő, a kétezres években benne van az első ötven választott névben.

Dér Heni húga

Az énekesnő és húga között nyolc és fél év a korkülönbség. Amikor az énekesnő 16 évesen jelentkezett a Megasztár első szériájába, Alexandra még kisiskolás volt. Alexandra 25 éves, Szegeden él, ahol fogtechnikusként dolgozik. Mindketten 2020-ban lettek menyasszonyok, Szandra októberben feleségül is ment szerelméhez. 

Ő Dér Heni gyönyörű húga, a 25 éves Alexandra

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük