Meglopta a saját anyját - Csernus Imre sötét múltjáról vallott
Csernus Imre a nyolcvanas évek végén élte át legsötétebb korszakát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Csernus Imre nem titkolta, hogy egy időben heroinfüggő volt. Az ország egyik legelismertebb pszichiátere több éven keresztül használt kemény drogokat: eleinte még csak szívta, később viszont már intravénásan adagolta magának az anyagot. A drogügyletei mellett fekete üzleteléssel is foglalkozott, például a nyugati országokból csempészte át Magyarországra a bakelitlemezeket. A drogfüggősége és az illegális üzletelések miatt megjárta a poklok poklát, ráadásul még a saját anyjának is súlyos anyagi veszteséget okozott - erről A harcos - Életrajz és lélekrajz című, új könyvében ír.

Ez volt élete legsötétebb időszaka

Csernus Imre még az egyetemi évei alatt kezdett bele az illegális üzletelésbe azért, hogy plusz pénzt keressen. Eközben szerelmi csalódásai is voltak, melyek miatt még inkább belevetette magát a fekete bizniszbe: egy társasághoz csapódott, akikkel különféle árukkal végigjárták a legnagyobb német városokat, majd Amszterdamban kötöttek ki, ahol az akkor még csak alig 22 éves Csernus kipróbálta a heroint. Nem telt el sok idő, és függővé vált. A heroinozás mellett ugyanúgy folytatta tovább a csempészést is, azonban sosem üzletelt drogokkal.

"Az én sorsom az volt, hogy rácsússzak a heroinra, és meglássam az emberi lét állatias oldalát, a nyomort, a kétségbeesést, a magányt" - írja a kötetben.

csernus-imre-a-harcos
Fotó: Facebook/Csernus doki, A harcos

Két éven keresztül heroinista volt, ez a külsején is meglátszott, nagyon sovány lett. Nem nagyon tartotta a kapcsolatot senkivel, magányosan élt. A koncentrációs képességével is gondok adódtak, egyszer például autóvezetés közben elaludt, 17 kilométernyi távolság teljesen kiesett az emlékezetéből. Otthonában óriási rendetlenség és mocsok volt, ami Csernus szerint nagyon kiábrándító látványt nyújtott. Ezek után elhatározta, hogy talpra áll, és abbahagyja a drogozást. A fekete üzletelésben is adódtak gondjai: egy kegyetlen tette világította őt rá, hogy rossz úton jár.

"Benne voltam egy bizniszben, és a társam keményen lehúzott, ellopta az összes pénzem.

Kétségbeesésemben pedig alávaló, aljas tettre ragadtam magam: megloptam anyámat.

Hozzá tudtam férni a pénzéhez, és elemeltem egy nagyobb összeget. (...) Persze, anyámat nem érdekelte, mit csináltam, azt mondta, a pénz nem számít, az a lényeg, hogy élek " - fogalmazott a könyvében.

Csernus Imrének a lopás után óriási lelkiismeret-furdalása lett, ez volt az az élmény, melynek köszönhetően még inkább belevetette magát a tanulásba és a munkába, sötét múltját pedig végérvényesen is lezárta.

Cikkünk Dr. Csernus Imre A harcos - Életrajz és lélekrajz című könyve alapján készült.

A harcos című könyvben olyan őszintén vall önmagáról, a személyiségéről, a gondolatairól, az életét és a munkáját meghatározó értékekről, mint korábban még soha. Ebben az élet- és lélekrajzban nyíltan beszél drogos múltjáról, a szüleihez fűződő viszonyáról, párkapcsolati kudarcairól és sikereiről, az emberhez méltó életről és a halálról vallott felfogásáról. 

Kiadja a Jaffa Kiadó.

Ára 3990 forint.
Ezt is szeretjük