Császár Előd a 90-es évek sztárénekese volt: 49 évesen új foglalkozást kellett találnia

Császár Előd élete januárban teljesen megváltozott, miután nem tudott lemezlovasturnéra indulni.

Császár Előd munkája
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Császár Előd a magyar kilencvenes évek egyik legnagyobb sztárja volt, olyan ma is imádott dalokat köszönhet neki a közönség, mint a Megtalállak még vagy 1996-ban megjelent Tiltott szerelem. 

Énekesi pályafutása azonban 1998 decemberében derékba tört, miután halálos közlekedési balesetet okozott. Ezt követően külföldön kezdett új életet, Shane 54 művésznéven lett világszerte felkapott lemezlovas.  

Császár Előd munkája

Császár Előd 2009-ben apa lett, volt felesége, Anna kislányt szült neki, aki ma már 13 éves kiskamasz. Az énekes egy korábbi interjúban elárulta, a világjárvány az ő számításait is keresztülhúzta, azt tervezte, ismét elutazik Magyarországról, és lemezlovasturnéra indul. A koronavírus miatt azonban új szakma és bevétel után kellett néznie, ekkor jött az életébe az animáció. 

Császár Előd animációkkal foglalkozik, ez lett az élete.
Császár Előd animációkkal foglalkozik, ez lett az élete.
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Az egykori sztárénekes 2021-ben úgy döntött, összefog Lotfi Begivel és Nikával, elkészítették a Tiltott szerelem új, modern változatát. A dalhoz Császár Előd maga készítette el az animációs videóklipet, ami hatalmas siker lett. Ennek köszönheti, hogy mostanra az animációkészítés az élete.

- Amikor tavaly Nikával és Begivel csináltunk egy új Tiltott szerelem-verziót, akkor úgy alakult, hogy készítettem hozzá egy animációs videót: tableten, ceruzával készítettem ötezer rajzot három hét alatt. Többször kerültem idegösszeomlás- és szívrohamközeli állapotba.

- Aztán elkészült a dal, a videó, utóbbit pedig jelölték az év animációs videója díjra. Ezt persze nyilván nem nyerhettem meg, az elég súlyos lett volna. Ezután jöttem rá, hogy ez nekem nagyon jól működik. Elkezdtem videóklipeket gyártani, kollázsanimációban utaztam alapvetően, majd jött a mesterséges intelligencia januárban, ott lett végem - mesélte az RTL Klub Reggeli című műsorában Császár Előd, akinek képeit már egy kiállításon is meg lehet tekinteni, sőt el is adott már közülük párat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

 - Januárban találtam egy videót, ahol egy fickó azt magyarázta, hogy beírunk egy szöveget egy szövegmezőbe, és elképesztő képeket lehet vele csinálni. Mondom, ez nekem való, lustáknak kell így csinálni a dolgokat. Aztán kiderült, hogy ez sokkal nagyobb dolog annál, amit én gondoltam. Gyakorlatilag egy hónap alatt a feje tetejére állította, felforgatta az életemet - lelkendezett a 49 éves híresség a mesterséges intelligenciáról. 

Császár Előd mostanra el sem tudja képzelni, hogy egy kép ne mozogjon, az animáció lett az élete, akár napi háromezer rajzot is elkészít. 

Krisz Rudi így néz ki most

Krisz Rudi igézően kék szemű tinibálványból lett macsó, negyvenéves énekes és családapa. Nem ő az egyetlen a ’90-es évek szívtiprói közül, aki sokat változott napjainkra. Képes összeállításunkban akkor és most fotókon láthatod a korszak kedvenceit.

Emlékszel a tinisztár Krisz Rudira? Így néz ki 40 éves családapaként

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cover-fotó: RTL Klub/Reggeli

Ezt is szeretjük