Csákányi Eszter fiatalon ilyen törékeny alkat volt: meglepő, a balettfelvételin mivel utasították vissza
Csákányi Eszter édesapjának nem eshetett valami jól a megjegyzés, amit visszahallott.

csakanyi-eszter-profimedia-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csákányi Eszter, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 1953-ban született, édesapja a híres színész és énekes, Csákányi László volt. 

1971 és 1973 között a Nemzeti Színház Stúdiójának növendéke volt, majd a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagja lett. 

Csákányi Eszter fiatalon

Csákányi Eszter életében először mindössze tízévesen állt színpadon, a Kamara Varietében, a Különleges vidám lap című műsorban mutatkozott be a közönségnek. Színházi bemutatóinak száma mára elérte a 166-ot, olyan filmekben szerepelt, mint a Szikrázó lányok, a Kopaszkutya, a Szerelmes szívek, a Swing vagy a Zárójelentés. 

Csákányi Eszter és Szabó István, a Zárójelentés rendezője a film 2020 februári premierjén.
Csákányi Eszter és Szabó István, a Zárójelentés rendezője a film 2020 februári premierjén.
Fotó: Profimedia

Azt azonban csak kevesen tudják róla, hogy eredetileg táncosnőnek készült, annak idején a Balettintézetbe is felvételizett. Erről az Amikor találkoztam Barisnyikovval című előadás kapcsán mesélt a Blikknek

Tizennyolc éves koromig táncoltam. Akármilyen hihetetlen, törékeny kislány voltam.

- A szüleim el is vittek a Balettintézetbe felvételizni, de nem vettek fel. Apám visszahallotta, hogy Hidas Hédi, a Balettintézet igazgatója azt mondta, miért küldi oda a Csákányi a mackó lányát - mesélte a lapnak. 

Csákányi Eszter Sally Bowles szerepében a Kabaré című zenés játékban, amit a kaposvári Csiky Gergely Színház 1980. január 11-én mutatott be.
Csákányi Eszter Sally Bowles szerepében a Kabaré című zenés játékban, amit a kaposvári Csiky Gergely Színház 1980. január 11-én mutatott be.
Fotó: MTI/Ilovszky Béla

- Pedig csak annyi történt, hogy ő már akkor látta, hogy felnőttként erősebb alkat leszek. A tánc szeretete azonban így is megmaradt. Színpadi táncra jártam Heni nénihez és Fini nénihez felnőtt koromig, balettoztam, szteppeltem, akrobatikát tanultam. 

csakanyi-eszter
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

A színésznő annak idején valóban találkozott a fent említett darab címében szereplő orosz-amerikai koreográfussal, Mihail Barisnyikovval, aki csak azért utazott Magyarországra, hogy megtekintse a Titkaink című darabot - ebben Csákányi Eszter is szerepelt. Annyira tetszett neki az előadás, hogy meghívta őket New Yorkba fellépni, ami nagyszerűen sikerült. 

Pogány Judit fiatalon

A fiatalon végtelenül bájos, karcsú színésznő nagyon hamar a közönség kedvence lett. A Kadarkai Endrével folytatott beszélgetéséből azonban kiderült, ő soha nem volt elégedett önmagával, és nagyon sokat szorongott. A 77 éves színésznő a műsorban nem titkolta, nehezen viseli azt is, hogy az utóbbi másfél évtizedben felkúszott rá pár kiló felesleg, hiszen fiatalabb korában inkább vékony testalkatú volt. 

Cover-fotó: Profimedia

Ezt is szeretjük