Kovács András Péter vallomást tett: "kövér kisgyerek voltam"
Tudd meg, hogyan szabadult meg jókora feleslegétől a tévés humorista, és lesd el tippjeit! (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ország KAP-ja, azaz Kovács András Péter nem dohányzik, alkoholt csak ritkán fogyaszt, rendszeresen mozog, na és persze odafigyel a megfelelő táplálkozásra. A népszerű stand-upos, akinek Ősök és utódok című előadásával indul március 25-én a Comedy Central új műsora, a Comedy Club, elárulta, hogy mivel tartja magát formában közel a 40-hez.

Folyamatosan úton van, rendszeresen vállal vidéki fellépéseket is, így bírnia kell a tempót Kovács András Péternek, aki éppen a napokban ünnepelte a 38. születésnapját. A humorista felesége kérésére ma már kevesebb előadást vállal, de még ez is megterhelő lenne számára, ha nem tenne meg mindent azért, hogy a szervezete jól bírja a gyűrődést.

- Nem dohányzom, ritkán iszom alkoholt, napi ötször eszem és hetente négyszer mozgok is. Próbálok naponta legalább nyolc órát aludni, persze ez nem igazán szokott összejönni - kezdte a stand-upos, akitől korábban sem állt távol az egészséges életmód. - Régen nagyon ritkán, bulikban elő-előfordult, hogy kértem egy-két szál cigarettát a többiektől. Úgy emlékszem, akkor sem leltem benne örömömet, az édesapámmal való rendszeres kocsmalátogatással pedig kifejezetten megutáltam a dohányzást - magyarázta a humorista, akinek ma már a rendszeres étkezés is hozzátartozik az egészséges életmódhoz.

- Kövér kisgyerek voltam, ám kamaszkoromban megnyúltam, és a versenysúlyomat szerencsére azóta is tartom. Rájöttem, hogy ha rendszeresen eszem keveset, akkor a vércukorszintem egyenletesebb, és az éhség sem tör annyira rám, hogy fel tudnék falni akár egy lovat is. Nem kívánom úgy az édességet, és jobban meg tudom válogatni azt is, hogy mit egyek.

KAP azt is elárulta, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásért mindent megtesz: az utazásai alkalmával is lapul egy-egy alma, joghurt vagy müzliszelet a táskájában.

- Ennyi a titok. Ha pedig valamiért nem tudok vacsorázni, akkor este 11-kor már nem állok neki, mert reggel csak éhesebben ébrednék - tette hozzá a humorista, aki mozgás nélkül sem tudná elképzelni az életét.

Rengeteget sportol a humorista

- Körülbelül négy éve, a feleségem hatására kezdtem el komolyabban sportolni. Ha reggel, miután a leszármazottaimat elszállítottam a megfelelő intézményekbe, egy órát edzhetek, máris jól indul a nap. Szerencsére hozzánk közel van egy erdő, ahol tudok futni vagy biciklizni, a garázsban pedig erőnléti edzésekhez és - rossz idő esetén - kardiózáshoz is minden adott. Viszont nincs divatos edzőruhám, és a tükör előtt sem szoktam pózolni, de így is jól érzem magam, és a testzsírszázalékom is kedvező - mondta nevetve KAP, akinek Ősök és utódok című előadása március 25-én, 21.00-tól látható a Comedy Central új műsorában, a Comedy Clubban. A produkció tíz héten át, minden pénteken az ország legnépszerűbb stand-uposaival jelentkezik.

Képek forrása: Comedy Central

Ezt is szeretjük