Bujtor István özvegye szívszorító vallomást tett férje elvesztéséről
Bujtor Juditot három évig pszichológus kezelte, miután elvesztette a színészlegendát.

bujtor-judit-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bujtor István második felesége, Judit 30 év után vesztette el imádott férjét, akinek váratlan halála után szakember segítségét kérte, hogy fel tudja dolgozni a tragédiát: három évig pszichológushoz járt.

Bevallása szerint a 67 évesen elhunyt színész első házasságából született fia és lánya volt a legnagyobb támasza a veszteség feldolgozása során. Bujtor Judit a Lokálnak most arról is beszélt, hogy amikor Ötvös Csöpi megformálója közel két hónapig kómában feküdt, ő némaságba burkolózott. 

- A férjem 56 napig feküdt kómában a veszprémi kórházban, ezalatt senkivel nem beszéltem. Amikor István meghalt, a legjobb barátját, Kern Andrást hívtam fel. Őt is letaglózta a szomorú hír. Hiszen sokat javult István állapota, ezért vitte fel a mentő Veszprémből a budapesti kórházba. Két nap múlva István új orvosa hívott, hogy menjek be az irodájába. Éreztem, hogy nagyon nagy a baj. Sajnos igazam lett - mondta a napilapnak.

Bujtor István, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója 2009 júliusának végén lett rosszul, szervezetében súlyos fertőzés lépett fel, és életveszélyes állapotban került a veszprémi megyei kórházba, ahol egészen szeptember 24-ig az intenzív osztályon kezelték. A család aznap közleményben tudatta, hogy a színművész elhagyhatta a veszprémi kórházat, rehabilitációját Budapesten folytatják. Bujtor István másnap a fővárosban hunyt el. A fővárosi Állami Egészségügyi Központ főigazgatójának hivatalos közleménye szerint halálának közvetlen oka a tüdőembólia mellett a keringés és a légzés összeomlása volt.  

Bujtor Judit néhai férje hiányát úgy tudja elviselni, hogy folyamatos feladatának tekinti a színművész emlékének megőrzését és ápolását. Közös tihanyi nyaralójukat a fájdalmas emlékek miatt eladta, de a Tihanyi Szabadtéri Színházban nyáron megrendezett Bujtor István-emlékesten, amelynek a szervezésében is részt vett, természetesen megjelent, a Lokálnak pedig  Balatonfüreden, a Bujtor István Vitorlás Emlékverseny megnyitója után adott interjút.

Bujtor Judit a férje nevével emlékgyűrűt is alapított a Veszprémi Petőfi Színház háttérdolgozóinak elismerésére. A színházi dolgozók tavaly a hatodik éve titkos szavazással választották meg a díjazottat, aki 2016. december 23-án Liszi Zsuzsanna, a veszprémi Petőfi Színház jelmezgyártás asszisztense és jelmeztárasa lett.

Ezt is szeretjük