Ő Bujtor István 41 éves lánya, Anna: bátyjával szerepel közös képen

Bujtor István gyerekei, Anna és Balázs is részt vettek a XI. Bujtor István Filmfesztivál sajtótájékoztatóján.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bujtor Istvánnak első feleségétől, Perényi Eszter hegedűművésztől két gyermeke született, Balázs 1975-ben, ő szintén hegedűművész, míg Anna, aki jogász és drámapedagógus, 1979-ben. 

A 2009-ben elhunyt színészlegenda, rendező második felesége, Bujtor Judit hamar megtalálta a közös hangot férje gyerekeivel. 

Bujtor István lánya

- Balázs a Tihanyi Bencés Apátsági Múzeumban kiállított eredeti Pogány Madonna kapcsán szinte folyamatosan tart tárlatvezetéseket. Annával is nagyon jó a viszonyunk, az egész család ápolja István emlékét, és intelligens embereknél egyáltalán nem szül vitát a korábbi házasság és az a család. István unokái engem Judit maminak hívnak, ennél nagyobb elismerés nem kell - mesélte Bujtor özvegye 2019 júniusában a Borsnak

Bujtor Judit, Bujtor Balázs és húga, Anna
Bujtor Judit, Bujtor Balázs és húga, Anna

Férje szellemi örökségét a mai napig ápolja, ő a Tihanyi Szabadtéri Játékok ügyvezető igazgatója. A Bujtor István Szabadtéri Színpadon a 17. nyári szezont kezdték meg 2020. július 3-án, ami reményei szerint legalább olyan sikeres lesz, mint a tavalyi, amikor 13 ezres nézőszámot értek el. Bujtor Judit emellett védnöke a XI. Bujtor István Filmfesztiválnak, ami tíz évvel ezelőtt, rögtön a művész halála után indult el, és ami 2020-ban minden eddiginél nagyobb szabásúnak ígérkezik. 

141 nevezett alkotás közül száz film jutott be a versenyprogramba, ezek többségét láthatja majd a közönség Balatonszemesen az alkotók jelenlétében augusztus 17. és 21. között. A nyitónap délutánján Bujtor Balázs hegedűművész, Bujtor István fiának zsigulis felvezetésével vonulnak egymás után a művészek, a zsűri, a Bujtor család és a sztárvendégek a vörös szőnyeghez a balatonszemesi Latinovits Művelődési Ház előtt, ahol a versenyfilmek vetítése zajlik majd pódiumbeszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal, filmes kulisszákkal.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Megjelenik a vörös szőnyegen az Oscar-díjas Deák Kristóf, aki Foglyok című új filmjével nevezett. Vászonra kerül a Balázs Béla-díjas Dér András alkotása, A Rubens lány, amelynek címszerepét, egy átlagos tinilányt, aki nem tud megbékélni saját testével, Bajor Imre lánya, Bajor Lili játssza. Versenyben lesz Gál Sándor Los Angelesben most díjazott Defekt című alkotása és az Emma című film is, Rudolf Olivér (Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter fia) rendezése, amely egy ötödikes lány kiközösítését mutatja be. 

Janisch Attila filmrendező elnöklésével a zsűri a Bujtor István-díjat (Bujtor magánhajójának kicsinyített, aranyozott képzőművészeti mása, amely Árvay Zolta munkája) kategóriánként ítéli oda, de különdíjjal jutalmazza a legjobb rendezést, forgatókönyvet, operatőri munkát, vágót és színészi alakítást is, összesen egymillió forint értékben. A nyilvános vetítéseket alkotói beszélgetések, közönségtalálkozók kísérik, amiket Takács Bence műsorvezető moderál.

Bujtor Judit és Lutter Imre, a Bujtor István Filmfesztivál igazgatója a fődíj szobrával.
Bujtor Judit és Lutter Imre, a Bujtor István Filmfesztivál igazgatója a fődíj szobrával.

A fesztiválon kertmoziban nézhetik meg az Ötvös Csöpi-filmeket a rajongók. Lesznek koncertek, retró utcabál, ami közben megkóstolhatjuk Ötvös Csöpi kedvenc ételeit, bepillanthatunk a forgatások kulisszái mögé, és gyönyörködhetünk a veterán autókban. Augusztus 21-én és 22-én pedig jön a nagy múltú Tabu Kupa, vagyis a Bujtor István Emlékverseny Balatonkenesén, Aligán és Almádiban.

Topolino megformálója 35 év alatt ennyit változott

Kristály Barbara játszotta 1985-ben Az elvarázsolt dollárban Topolinót. Nyolcéves volt, amikor édesanyjával elmentek a válogatásra, ahol úszni tudó gyerekszereplőt kerestek. Kacsintani kellett, és verset mondani, de ő inkább vicceket mesélt.

Ezt is szeretjük