Hajléktalanként él Bubik István 21 éves lányának anyja: Hédi 3 éve vesztette el a házát
Szentandrássy Hédi képzőművész házát három éve árverezték el, munkát is nehezen talál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hajléktalan lett Szentandrássy Hédi képzőművész, Bubik István immár 21 éves lányának, Kincsőnek az édesanyja. A színész 2004 novemberében autóbalesetben elhunyt, halála után derült ki, hogy van egy házasságon kívül született lánya is. 

Bár a nyilvánosság nem tudott róla, a Jászai Mari-díjas színművész vállalta a gyermeket, anyagilag is támogatta Kincső nevelését. 

Hajléktalan lett Bubik István lányának édesanyja

Bubik István halála után a képzőművész egyre nehezebb anyagi helyzetbe került, három évvel ezelőtt elárverezték házát. Az alkotással felhagyott, mert nincs hol rajzolnia, festenie, korábbi műveit a barátai őrzik - írja a Blikk. Az asszony hajléktalanként él, és bár többféle munkát is végzett már, ma már nem tud akármit elvállalni.  

Bubik István 2004. november 28-án reggel az előző napi szolnoki előadása után hazafelé autóbalesetben vesztette életét.
Bubik István 2004. november 28-án reggel az előző napi szolnoki előadása után hazafelé autóbalesetben vesztette életét.
Fotó: MTI/Földi Imre

- Ha telik rá, hostelben éjszakázom, most épp nem telik, így egy lépcsőházban húztam meg magam, de előfordul, hogy ismerősök segítenek. Sokféle munkát vállaltam már, sütöttem lángost a Balatonon, dolgoztam gyárban, és takarítottam rendőrségen is. Tizenkét órákat azonban nem bírok már állni, most épp bejárónői vagy takarítói munkát keresek, ahol nem kell sokat egy helyben álldogálni - árulta el a napilapnak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A lányát ritkán látja, de büszke Kincsőre, és örül, hogy boldogul. A jelenlegi helyzeténél még jobban aggasztja, hogy nem tudja ápolni szeretett bátyja, a tavaly februárban elhunyt Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész szellemi örökségét. 

- Három István volt az életemben, mindhárom elment már. Az első az édesapám, a második a szerelmem, a harmadik a bátyám.

Szentandrássy Hédi a Blikknek az nyilatkozta, a bátyja a képzőművészeti hagyatékának egy részét rábízta volna, és amikor a nővére utoljára beszélt a testvérükkel, az a hagyaték húsz százalékát rájuk, a nyolcvan százalékát a gyerekeinek szánta, ám állítja, az örökségből a lánytestvérével együtt semmit nem kaptak. 

Hollywoodi sztárok, akik kitörtek a mélyszegénységből

Mielőtt a világ első afroamerikai színésznőjeként elnyerte az Oscar-díjat, Halle Berrynek is sok nehézséggel kellett szembesülnie. 1989-ben döntött úgy, hogy New Yorkba költözik, és elkezdi építeni a színészi karrierjét, azonban hamar kifogyott a pénzből, így kénytelen volt egy hajléktalanszállón meghúznia magát. Nem ő az egyetlen, aki küzdelmes utat járt be, mielőtt híres lett. Képeken további négy olyan híres női sztárt mutatunk, akiknek nem volt egyszerű kitörnie a szegénységből.

Ezt is szeretjük