Borbás Marcsi 23 év után nehéz döntést hozott - Az egészsége veszélyben volt
Borbás Marcsinak szüksége volt egy kis pihenőre, mert munkatempója az egészségét veszélyeztette.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Borbás Marcsi sokakat meglepett, amikor tavaly november végén elárulta, hogy a köztévén 2011 óta nagy sikerrel futó műsora, a Gasztroangyal karácsonykor véget ér, és egy évig biztosan szünetelni fog. 

A 2019 januárjában indult Borbás Marcsi szakácskönyve továbbra is műsoron marad, és az egy.hu néven elindított weboldalán továbbra is foglalkozik a vidékkel.

Borbás Marcsi elfáradt az országjárásban

A népszerű műsorvezető a Hot! magazinnak adott interjúban azt mondta, nehéz volt meghoznia a döntést, de szüksége volt arra, hogy visszavegyen a feszített munkatempójából, mert annak már az egészsége látta kárát. 

- Igen, csalódottak a rajongók, amiért fáj is a szívem. De tudom, hogy megértik, ha azt mondom: elfáradtam. 23 éve heti utazós műsort forgatok, idén áprilisban leszek 52 éves. (...) Már képtelen vagyok arra, hogy minden héten napokig távol legyek.

borbas-marcsi
Fotó: MTVA/Gálos Mihály Samu

- Az egy.hu weboldalt azért hoztuk létre, hogy március végétől mindenről sokkal részletesebben tudjunk beszámolni a vidék, a hagyományos értékek iránt érdeklődőknek. Szóval, én ezt nem hagyom abba, csak egy másik tempót szabtam magamnak. Már az egészségem volt a tét, majdnem belehaltam.

Azt is elárulta, hogy a kulináris élmények után diétázik, de ezt is élvezi, mert imádja a zöldségeket. 

- A hosszú évek alatt hozzászoktam ahhoz, hogy mértékletes legyek, és már nem esik nehezemre megvonni magamtól a kalóriadús falatokat - osztotta meg a lap olvasóival. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az Instagram-oldalán nem csak ízletes, egészséges és sokszor alacsony kalóriatartalmú recepteket oszt meg követőivel, de azt is, hogyan áll a diétájával. 

"Nem tudom, hogy hányan diétáztok velem, de szívesen venném visszajelzéseiteket a tapasztalataitokról. Én rendesen diétázom tizedik napja, és kettő kilótól szabadultam meg" - posztolta január 16-án. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Két hete diétázunk, folytassuk még? Vagy váltsunk másra? Én kezdem élvezni az új ételeimet, no meg azt, hogy nem vagyok éhes, és mégis araszolnak le rólam a dekegrammok. Egész életemben lelkiismeretfurdalásom volt, ha nem éhesen feküdtem le. Hiába ettem az adott diéta szerint, 11 órára majd' éhen halham. Értem én, hogy öt vagy hat óra után már ne együnk, de én éjfélig még dolgozni szoktam. Az még hat óra a napból. Tehát szerintem mindenkinek a maga életmódjához kell hozzáigazítani az étkezéseit. Egy biztos: ezektől az ételektől sokkal később éheztem meg, mert tele van mindegyik rosttal, és nincsen „folyamatosan kívánok valami finomat”-érzésem. Ezt szolgálja a mai recept is. Megtaláljátok az egy.hu gasztrorovatában! #egy.hu #vacsorázzvelem #adiétanemunalmas

Borbás Marcsi (@borbasmarcsi_official) által megosztott bejegyzés,

Pár nappal később ez eddigi fogyókúrás tapasztalatairól is írt: arról, hogy nincsenek egyetemes diétás szabályok, mindenkinek az életmódjához kell igazítania őket. Ő például éjfélig szokott dolgozni, így az a javaslat, hogy este hat óra után ne egyen semmit, számára nem volt hasznos, mert öt-hat órával később mindig megéhezett.  

"Én kezdem élvezni az új ételeimet, no meg azt, hogy nem vagyok éhes, és mégis araszolnak le rólam a dekagrammok. Egész életemben lelkiismeret-furdalásom volt, ha nem éhesen feküdtem le. Hiába ettem az adott diéta szerint, 11 órára majd' éhen haltam. Értem én, hogy öt vagy hat óra után már ne együnk, de én éjfélig még dolgozni szoktam. Az még hat óra a napból. Tehát szerintem mindenkinek a maga életmódjához kell hozzáigazítani az étkezéseit. Egy biztos: ezektől az ételektől sokkal később éheztem" - olvasható a posztban. 

Legendás magyar műsorok és műsorvezetőik

Borbás Marcsi 1997-ben lett a Játék határok nélkül című vetélkedő műsorvezetője. Emlékszel, hogy kit váltott?

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük azokat a népszerű, magyar retró műsorokat, melyek nem az eredeti műsorvezetővel arattak hatalmas sikert.

Ezt is szeretjük