Te is szerelmes voltál belé a '90-es években? Friss fotókon a magyar énekes
Nézd meg!
A legtöbb tini odavolt a Bonanza énekeséért.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagy retróhullámot meglovagolva a rajongóknak bizonyára nagy öröm, hogy újra összeáll a Bonanza Banzai.

Bár már 1987-ben indultak a Pecsa Csillag születik tehetségkutatóján, igazi nagy sikert az egy évvel későbbi Induljon a banzáj! című dallal érték el.

Annak idején a magyar Depeche Mode-nak is nevezett banda 1994-ig volt együtt, aztán Ákos szólókarrierbe kezdett.

Most, 20 év után Ákos és szerzőtársa, Hauber Zsolt új dalokkal állnak a közönség elé, ahogy ezt az RTL Klub Fókusz című műsorában el is mesélték.

Mint kiderült, Ákos és Zsolt már gyerekkoruk óta ismerték egymást, egymás szomszédságában laktak, ráadásul egy gimnáziumba is jártak.

- Emlékszem, a szürke gimiben baktattam lefelé, amikor észrevettem, hogy a félemeleten egy oda nem illő figura fennhangon verseket olvas. Mindenki jött-ment a dolgára, ő meg csak szavalt. Én meg néztem, hogy ez ki - idézte fel Hauber Zsolt.

Azt is hozzátette, a délutáni zenekari próbán ismét egymás mellé sodorta őket a sors, így aztán bemutatkoztak egymásnak, lényegében onnan datálják az ismeretségüket.

Akkoriban egyébként össze is dobtak néhány dalt, és felvették kazettára - bár, ahogy mondják, ma már vállalhatatlan minőségben.

Néhány évvel később viszont megalakult a Bonanza, Ákossal, Zsolttal és Menczel Gáborral - utóbbi szintetizátoron játszott -, és elképesztő rajongótáboruk lett rögtön, különösen az énekesért voltak oda. Ahogy Ákos elmesélte, sokszor a lakása előtt gyülekeztek a tinik, akik iskolai kirándulások alkalmával látogattak el hozzá, hogy megnézzék - mivel történetesen a lakcíme volt megadva az együttes postacímének.

A banda a fennállása alatt hét stúdióalbumot és két koncertalbumot dobott piacra, rengeteg slágerük született - Induljon a banzáj!, A jel, Valami véget ért, Elmondatott -, mielőtt 1994-ben feloszlottak. Ákos szólókarrierjét egyengette, Hauber Zsolt a háttérbe húzódva producerként kezdett el dolgozni, Menczel Gábor viszont hátat fordított a zeneiparnak, állítólag informatikus lett.

Fotók: RTL Klub/Fókusz, bonanzabanzai.com

Ezt is szeretjük