Bodrogi Gyula családja az újságból tudta meg, hogy elváltak Törőcsik Marival
Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari a válás után is nagyon jó kapcsolatban maradtak egymással.

bodrogi-gyula-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bodrogi Gyula azon kevesek közé tartozik, aki mindegyik volt párjával nagyon jóban maradt. Bár már négy évtizede Vass Angéla, egykori modell az élettársa, egyetlen gyermeke, Ádám édesanyjától, Voith Ági színésznőtől a mai napig nem vált el, a TV2 2020 karácsonyán indult, Doktor Balaton című sorozatában is együtt szerepelnek.

Első feleségével, a háromszoros Kossuth-díjas Törőcsik Marival is a mai napig imádják egymást. Kilenc év után 1964-ben váltak el, de ezt jó darabig nem árulták el Bodrogi szüleinek. Léner Péter Bodrogi című kötetéből kiderül, hogy miért nem.

Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari válása

Törőcsik Mari a kötetben azt mesélte, hogy már akkor fölfigyelt Bodrogira, amikor a rostálás előtt még nem voltak osztálytársak a Színművészeti Főiskolán, csak évfolyamtársak.

Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari 1961-ben, a Magyar Rádióban Gárdonyi Géza Az egri csillagok című művéből készült rádiójáték felvételén.
Bodrogi Gyula és Törőcsik Mari 1961-ben, a Magyar Rádióban Gárdonyi Géza Az egri csillagok című művéből készült rádiójáték felvételén.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

"A Koldusopera nagyon-nagyon híres vizsgaelőadás volt, be is vitték egy pár előadásra a Katona József Színházba. Akkor még az volt a Nemzetinek a Kamarája. Nagyon izgultam, mert először láttam őt a színpadon játszani. Nagyszerű vizsga volt, sajnáltam, hogy nem játszhattam benne. (…) 

Azt hiszem, hogy a Koldusoperában, ott szerettem bele. Azt éreztem, hogy ez kell nekem: a Bodrogi. Nem tudnám pontosan megfogalmazni, hogy őbenne mikor ébredt föl az irántam való igazi vonzalom, de valahogy egyszer csak együtt voltunk. Ez olyan, mint amikor kinyílik a rózsafa, és kibújunk belőle ketten kézen fogva." 

A cikk az ajánló után folytatódik

Kilenc szép évig éltek együtt, és amikor úgy döntöttek, elválnak, azt is barátságban, az egymás iránt érzett tisztelettel és szeretettel tették. A válás után is megnézték egymás premierjeit, szakmai féltékenység sem volt köztük soha.

"Egyszer mondtam neki, hogy 'Beszippantod az embert. Annyira kedves vagy, hogy nem lehet tőled szabadulni'. (…)

Nagyon hasonlítunk egymásra, soha nem voltunk irigyek, soha nem voltunk féltékenyek, nemcsak egymásra, de senkire sem. Ezt nem ismertük. Ha tudtam, hogy valaki bánt engem, avval én nem törődtem, legfeljebb elpanaszoltam Gyulának meg a legjobb barátaimnak."

bodrogi-gyula-konyv
Fotó: Stekovics Gáspár

Bodrogi Gyula édesanyja, a nővére, Zsuzsa és a húga, a Babunak becézett Erzsébet is nagyon megszerették Törőcsik Marit, és nagyon szomorúak voltak, amikor elváltak, főként az édesanyjuk. 

"Minden vasárnap nálunk ebédeltek, Gyula meg Mari. És egyszer az újságban olvastuk, hogy akkor ők már réges-régen elváltak. De jöttek minden vasárnap együtt ebédelni" – árulta el a kötetben Bodrogi Zsuzsa.

"Mert nem akartak fájdalmat okozni" – tette hozzá Erzsébet.

Léner Péter: Bodrogi
Corvina Kiadó
2990 forint

Az ország egyik legnépszerűbb színészével és egyben munkatársával és régi barátjával beszélget Léner Péter, a József Attila Színház egykori igazgatója, főrendezője, több színházi tárgyú könyv szerzője: színházról, családról, szerelemről, múltról és jelenről. Bodrogi Gyula életének legfontosabb szereplői is megszólalnak a kötetben, melyet ritkán látott színházi és családi fotók egészítenek ki.

Coverfotó: MTI/Szigetváry Zsolt.

Bodrogi Gyula tinédzser unokája

A színészlegenda fia, Ádám a szálloda- és vendéglátóiparban dolgozik, unokái közül Bence jogásznak készül, Enikő pedig énekesnő szeretne lenni. A 16 éves lány B-terve az, hogy édesapjának segítsen a szállodaiparban. A nemzet színésze szerint unokájának van tehetsége az énekléshez.

Ezt is szeretjük