Elhunyt Szabó István egyik kedvenc magyar színésznője! 86 éves volt
Egy héttel a 86. születésnapja után elhunyt az ismert magyar színésznő, Bódis Irén.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elhunyt Bódis Irén színésznő, aki egy hete ünnepelte a 86. születésnapját.

Körülbelül 90 filmben láthattuk, Szabó István egyik kedvenc színésznője volt, számos filmjébe hívta szerepelni.

Szabó István szeretett vele dolgozni

Bódis Irén 1929-ben született Bácsalmáson. A Színművészeti Főiskolát 1953-ban végezte el Budapesten, többek között Bitskey Tibor és Pápai Erzsi is az osztálytársa volt.

1953-tól egészen 1985-ös nyugdíjba vonulásáig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt, örökös tagnak választották.

Az utóbbi években is aktívan dolgozott, a Pécsi Harmadik Színházban szinte minden évben szerepelt egy bemutatóban, a fővárosi Vígszínházban is színpadra lépett, de forgatott is, például a 2012-ben bemutatott Családi titkok című filmsorozatban.

Közel 90 filmben láthattuk, 1949-ben Bán Frigyes filmjében, az Úri muriban állt először kamerák elé. Ezt követően Bacsó Péteren, Sándor Pálon és Grunwalsky Ferencen át Szabó Istvánig számos neves rendezővel dolgozott. Utóbbi például hétszer kínált neki szerepet, legutóbb Az ajtó című alkotásában.

- 1973-ban forgattam vele először, a Tűzoltó utca 25. című filmben, aztán a Budapesti mesékben, a Redl ezredesben is benne voltam, majd jött az Édes Emma, drága Böbe, A napfény íze, és legutóbb Az ajtó. Személyesen ő maga hívott föl, hogy szeretné, ha elvállalnám Emerenc nővérének szerepét. Persze, hogy boldogan mondtam igent! Pistával nagyon jó együtt dolgozni - mesélte a pecsma.hu-nak két és fél évvel ezelőtt.

- Mindemellett arra vagyok a legbüszkébb, hogy életemben közel negyven rendezővel dolgoztam együtt, s mindegyikük visszahívott aztán egy későbbi filmjébe. No és fantasztikus a "filmes családom" - ezt már a bama.hu-nak nyilatkozta tavaly.

Eperjes Károlynak A tanítványok, Cserhalmi Györgynek a Dögkeselyű, Koltai Róbert a Szambában lehetett az édesanyja, Koncz Gábor pedig Mamcserov Frigyes alkotásában, Az orvos halálában játszotta a fiát.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Fotó: pecsma.hu, Pécsi Nemzeti Színház/Körtvélyesi László

Ezt is szeretjük