Ma 56 éves a Keménykalap és krumpliorr gyereksztárja - Felismered friss fotóján?
Berkes Gábor gyerekszínészként lett országosan ismert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

44 év telt el azóta, hogy a Magyar Televízió levetítette a Keménykalap és krumpliorr című sorozatot, Csukás István forgatókönyve alapján. A kultikus alkotásban olyan nevek szerepeltek, mint Bánhidi László, Szilágyi István vagy éppen Alfonzó, de a Sülét alakító Berkes Gábor is beírta vele magát a magyar filmtörténetbe.

Berkes Gábor mindössze 11 éves volt, amikor megkapta a szerepet, amire nagyon jó szívvel gondol vissza.

- Csodálatos nyár és munka volt, ki gondolta volna akkor, hogy a Keménykalap és krumpliorr az egész életemen átívelő siker lesz. A film és Süle szerepe bélyeg rajtam, de nagyon kedves bélyeg - nyilatkozta a Best magazinnak.

Nem ez volt az első alakítása, korábban többször szerepelt már kamera előtt, később mégis úgy alakult az élete, hogy zenészként folytatta pályafutását. Játszott a legnagyobb magyar zenekarokban, az Első Emeletben, a Rapülőkben és az Emberekben is. Billentyűsként szép karriert futott be, ami azért érdekes, mert első hangszerét a filmmel megkeresett fizetéséből vette.

- Két hónapon át dolgoztunk, naponta fejenként 300 forintért, ami igencsak jó fizetés volt 1973-ban egy felnőttnek is, nemhogy egy gyereknek. Emlékszem, egy pianínót vettünk belőle, az akkoriban 9000 forint volt, és még így is maradt a pénzemből - mesélte a magazinnak.

Berkes Gábor a mai napon 56 éves lett, de továbbra is megállíthatatlan. Produceri munkái mellett 2014 óta ő a Turay Ida Színház zenei vezetője, sőt, 2017 májusában Patkó Bélával, vagyis Kikivel megalakította az Emelet című együttest, hogy felelevenítsék az Első Emelet aranykorát.

Ezt is szeretjük