Benedek Miklós is 40 percet várt a mentőkre: Gálvölgyivel egyforma betegséggel küzdenek

Benedek Miklós bő 40 percet várt a mentőkre, amikor Gálvölgyiéhez hasonló problémával kórházba került.

benedek-miklos-galvolgyi-janos-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kiderült, nemcsak Gálvölgyi János családja várt nagyon sokat a mentőkre, hanem egy másik Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Benedek Miklós és családja is. 

Nem ez az egyetlen egyezés: a két hetven fölötti színművész ugyanazzal a betegséggel küzd. 

Benedek Miklós és a mentők

Benedek Miklós és Gálvölgyi János a Hárman a padon című közös darabját, melyben Egri Mártával játszanak együtt, az Orlai Produkció 2021 decemberében mutatta be. Gálvölgyi ma 75 gyertyát fújhat el a születésnapi tortáján, de nemrég még egy ország aggódott azért, hogy az intenzívre került színész felépüljön. Köztük volt színészkollégája és egyben barátja, Benedek Miklós is. 

benedek-miklos2
Fotó: MTI/Czimbal Gyula

- Azt kérem a Teremtőtől, adjon még nekünk néhány jó évet, már csak azért is, mert drága Egri Márta egyedül nem játszhatja el a Hárman a padon című előadást. Ahhoz kell János, és kellek én is. Az nem lehet, hogy így érjen véget a pályafutásunk, befejezetlenül – mondta a 76 éves Benedek Miklós a Blikknek

Reméli, ősszel újra együtt állhatnak a színpadon Gálvölgyivel, akivel ugyanaz a betegségük, és tudja, milyen sokat várni a kiérkező mentőkre. 

- Felkavart és megérintett, ami Jánossal történt. Tudniillik egyforma a betegségünk, mindketten szív- és érrendszeri gondokkal küzdünk, s ez bármikor leterítheti az embert. Tudom, mit élt át, ráadásul ugyanabban a kórházban, talán még ugyanabban az ágyban is volt, amelyikben én.

galvolgyi-janos2
Fotó: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

- Ami külön felkavart az ő drámájában, az a mentő kiérkezése. A feleségemmel korábban ugyanezt átéltük, mi is több mint 40 percet vártunk a segítségre... 

Benedek Tibor fiáról és unokájáról mesélt 

Kadarkai Endre műsorában, ahol arról is beszélt, hogyan éli meg, hogy elsőszülött gyermeke 47 évesen elhunyt. 

Cover-fotó: MTI/Czimbal Gyula, MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

Ezt is szeretjük