Magyarország első női híradósa: a 71 éves Bayer Ilona ma három unoka nagymamája
Bayer Ilona megmutatta külföldön élő unokáit.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bayer Ilonát túlzás nélkül a magyar televíziózás egyik legmeghatározóbb alakjának nevezhetjük. Karrierjét riporterként kezdte 1967-ben a Magyar Rádió és Televízió Szolnoki Körzeti Stúdiójában.

Élő legendaként emlegetik a szakmában, hiszen ő volt az első női híradós, 1985-től összesen öt esztendőn át tudhatták meg tőle a híreket a Magyar Televízió nézői. 

Bayer Ilona unokái

Utoljára 15 éve láthattuk a képernyőn, ennek ellenére tevékenyen telnek a hétköznapjai. Életét a jótékonyságnak, az írásnak és természetesen unokáinak szentelte.

bayer-ilona-fb
Fotó: Facebook/Bayer Ilona

Három gyermeke közül kettő ajándékozta meg összesen három unokával. Tamás fiának két csemetéje született, Noémi öt, Marin pedig két és fél éves. Petra lánya is édesanya már, az ő kisfia három és fél esztendős.

bayer-ilona-unokái
Fotó: TV2/Mokka

Igazi multikulturális család az övék, hiszen mindkét idősebb gyermeke külföldön telepedett le. Tamás osztrák nőt vett feleségül, Petra pedig Japánban találta meg az igazit. A távolság miatt csak nagyon ritkán van együtt a család. A kommunikáció sem megy egyszerűen. Ausztriában élő unokáinak a német az anyanyelve, csak pár szót tudnak magyarul, menyével pedig angolul társalognak.

A lányánál más a helyzet, az ő fia szépen beszéli a magyart, így vele könnyebben szót ért, míg vejével - ahogy ő fogalmaz, kizárólag - "szeretetnyelven" értik meg egymást, hiszen ő kizárólag japánul beszél.

bayer-ilona
Fotó: TV2/Mokka

A 71 éves tévés tíz alkalommal járt a kelet-ázsiai országban, az ottani kultúra annyira megihlette, hogy tapasztalatairól könyvet is írt. Bayer Ilona: Anyós lettem Japánban című művét 2019 őszén adták ki.

A Magyar Televízió bemondónői egykor és ma

Lőrincz Gabriella 1982-ben debütált a képernyőn, először bemondó, majd műsorvezető lett, illetve szerkesztő. A képernyőt 25 év után, 2008 elején hagyta ott. Döntése tudatos volt, és közös megegyezésen alapult. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változott ő és a Magyar Televízió népszerű bemondónői.

Ezt is szeretjük