Ma 48 éves Bayer Friderika - A ’94-es Eurovízió sztárja ma háromgyerekes édesanya
Bayer Friderika ma már úgy érzi, nem a zenével, hanem anyaként tud kiteljesedni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bayer Friderika nevét egy csapásra megismerte az ország és a világ 1994-ben: a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal megnyerte a Magyar Televízió által rendezett Táncdalfesztivált, majd Dublinban képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalversenyen - a negyedik helyénél azóta sem sikerült magyar résztvevőnek előkelőbbet szereznie. 

Az 1971. október 4-én született énekesnő életében a zene a mai napig fontos szerepet játszik: márciusban jubileumi koncertet adott a Budapesti Vigadóban, amelyre az összes jegy elkelt, augusztusban gospelkoncertet Kecskeméten a Hírős Hét Fesztiválon, szeptember 22-én pedig Debrecenben szórakoztatta a közönséget jubileumi koncerten.

Bayer Friderika 2019. szeptember 22-én a Debrecenben, a Kinek mondjam el... címet viselő jubileumi koncertjén.
Bayer Friderika 2019. szeptember 22-én a Debrecenben, a Kinek mondjam el... címet viselő jubileumi koncertjén.
Fotó: Facebook/Friderika

A 48 éves sztár számára azonban jó ideje már nem a karrier, hanem a család áll az első helyen. Pedig volt idő, amikor nem tudta elképzelni sem azt, hogy édesanya legyen, sem azt, hogy hűségesen le lehet élni egy életet egy ember mellett. Férjével most három gyermeket nevelnek, mindhármukat örökbe fogadták. Már tíz éve volt együtt a férjével, amikor szembesült azzal, hogy természetes úton nem lesz anya, egy ismerőse pedig megjegyezte: "a gyerek, az gyerek, akkor is, ha örökbe fogadjátok". 

- Ezt három adoptálás után csak megerősíteni tudom. Igaz, nekem kimaradt az a kilenc hónap, amikor egy nő testében növekszik egy gyermek. Mindhárom gyermeket kétéves kora körül kaptuk meg. Emlékszem, amikor a nagyfiam, aki 13 éves, a családunk része lett, azonnal felébredt bennem az anyai ösztön, rögtön ölelni akartam, óvni, vigasztalni, ha elesik - mesélte 2018 májusában a Story magazinnak

Családjával a Hit Rádióban 2019 májusában
Családjával a Hit Rádióban 2019 májusában
Fotó: Facebook/Friderika

Tavaly év végén Krisztofer és hatéves öccse, Robi mellé egy kétéves kislányt, Szofit is örökbe fogadták. 

- Szeretem az éneklést, régen a zene volt számomra a menedék. Most már azonban úgy érzem, édesanyaként tudok a leginkább kiteljesedni. Már éppen kezdtünk kifutni az időből, és azt beszéltük a férjemmel, a két fiunkkal is boldogok vagyunk, amikor az utolsó pillanatban mégis belépett a családunkba egy kislány. 

Bayer Friderika a hetilapnak azt mondta, szerinte egy anyuka feladata, hogy összefogja a családot. Ő ennek igyekszik megfelelni. Három gyerek nevelése nem könnyű és állandó szervezést igénylő feladat, de azt vette észre magán, hogy ösztönösen képes lemondani sok mindenről. 

- Már nem én vagyok az első a saját életemben. És jól van ez így. Ha most visszagondolok az egykori énemre, aki elképzelhetetlennek tartotta, hogy édesanya lesz, csak azt üzenném: nagyon unalmas lenne az életem!

A legjobb helyezéseket elért magyar előadók az Eurovíziós Dalfesztiválon

Nem Bayer Friderika az egyetlen, aki annak idején sikeresen szerepelt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Képes összeállításunkban megnézheted a legjobb helyezéseket elért magyar énekeseket és énekesnőket!

Ezt is szeretjük