A Magyar Televízió legendás műsorvezetője a TV2-n tért vissza a képernyőre
Bay Éva és számos sztár mutatja meg főzőtudományát a MasterChef VIP kiadásában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfő este kiderült, melyik két műsorával indította az őszi szezont a TV2. Augusztus 27-én A Piramis című vetélkedővel indítottak, amelynek első évada 2017 decemberében indult és 72 adást adtak le belőle, és amelynek továbbra is Stohl András a műsorvezetője. A gameshow-t a MasterChef VIP követte, 58 ország után Magyarországra is megérkezett a világhírű főzőshow.

A TV2 legújabb produkciójának műsorvezetője Ördög Nóra, aki a forgatások kezdetén remélte, akárcsak a Séfek séfe forgatásai alatt, itt is el tud lesni egy-két konyhai trükköt, amit később hasznosítani tud. A tegnap esti sajtótájékoztatón azt mondta, férje, Nánási Pál nem örült annak, hogy a két és fél hónapig tartó forgatás miatt alig látta a feleségét, de miután otthon azt tapasztalta, hogy Nóri főzőtudománya szinteket ugrott, megbocsátott.

A versenyzők mozdulatait két vérbeli profi figyeli. Nyíri Szása a legendás Arany Kaviár étterem tulajdonosa és executive séfje, aki évtizedek óta a magyar gasztronómiai elit tagja. Negyven éve van a pályán, a versenyzőktől pedig összeszedett, határozott munkát vár, és persze nagyszerű ételeket. A feltörekvő generációt Mizsei János képviseli, a Mák séfje, aki mindössze 24 éves volt, amikor elnyerte a magyar gasztronómia Oscarjának tartott Dining Guide, Az év fiatal séftehetsége címét. A séf a versenyben is a letisztult ízeket keresi, a játékosságot, ha pedig hazai hírességeink szépérzéke kifinomult tálalást eredményez, akkor az nála már fél siker.

Hétfő este a versenyzők csapatban és egyénileg is megmutathatták főzőtudományukat. A Magyar Televízió legendás bemondónője és műsorvezetője, Bay Éva Árpa Attilával, Zsidró Tamással és a Mokka műsorvezetőjével, Szabó Dórával a piros csapat tagjaként állt a tűzhely mellé.

A kék csapatot Madár Vera, a Jóban Rosszban színésznője, Molnár Tamás énekes, Pindroch Csaba és Pál Dénes alkotta. Az egyéni versenyben mindenkinek a céklát alapul véve kellett egy óra alatt egy versenyképes ételt alkotnia. Ekkor Molnár Tamás biztos továbbjutóként csak figyelte versenytársait, nyolcadikként Demcsák Zsuzsa szerepelt. Akinek a legkevésbé sikerült az ételkreációja, annak el kellett hagynia a MasterChef VIP versenyét.

A séfek az egyéni feladatok során Árpa Attila, Bay Éva és Zsidró Tamás ételét találták a három legkiemelkedőbbnek.

Az első műsor kiesője Pindroch Csaba lett, a többiek újból megmutathatják, mit tudnak a konyhában.

Ezt is szeretjük