Emlékszel Barta Sylviára? Az egykori időjós 48 évesen szebb, mint valaha
Barta Sylvia a sporttal vette fel a harcot autoimmun betegségével szemben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Barta Sylviát nem kell senkinek bemutatni, mindenki emlékszik rá, hisz a ’90-es években ő volt a TV2 első női időjósa. Az ezredforduló után férjhez ment, és miután választania kellett a karrier és a család között, az utóbbi mellett döntött. Zsófia lánya 2004-ben, Dorka 2007-ben jött világra.


2011-ben a Mokkában azt mondta, döntését egyáltalán nem bánta meg, mert tisztában volt vele, hogy egyszer minden véget ér, ezért boldogan gondol arra, hogy részt vehetett a magyar televíziózás történelmi pillanatában, amikor elindultak az első kereskedelmi csatornák.

Barta Sylvia évekkel ezelőtt felvállalta, hogy artritisszel küzd, az Arthritis Alapítvány nagykövetévé is választotta. A TV2 reggeli műsorában most elárulta, hogy a sportnak köszönhetően autoimmun betegségét ma már lényegében maga mögött hagyta, és úgy érzi, boldogabb, mint valaha. Ez meg is látszik a 48 éves sztáron, Pachmann Péter meg is jegyezte, egykori kolléganője szinte semmit sem változott a kilencvenes évek óta, ugyanolyan gyönyörű.

- Két évvel ezelőtt jártam itt utoljára, akkor beszéltem arról, hogy két gyerek édesanyja vagyok, boldog háziasszony és családanya vagyok, egy csodálatos társam van, a férjem, aki 17 éve áll mellettem jóban-rosszban, és a hibáimmal együtt úgy szeret, ahogy vagyok. Amikor a betegség tíz évvel ezelőtt felütötte a fejét, a biztos családi háttérre nagyon nagy szükség is volt – kezdte a mesélést a Mokkában.

barta-sylvia3
Fotó: TV2/Mokka

- Az első kislányom születése után jelentkeztek az első tünetek, aztán megszületett a második kislányom, a szoptatás idején ütötte fel a fejét komolyabban egy autoimmun betegség, ami az ízületeket érinti. Aztán hála Isten, az orvosoknak és a kezeléseknek köszönhetően kezdtem jobban lenni, és lassan újra elkezdtem sportolni is. A zumbával akkor találkoztam először. Nagyon megszerettem, és olyan gyorsan kezdtem el jobban lenni, felépülni, hogy úgy éreztem, a családanyaság mellett megtaláltam a helyem. Miután sok fájdalmon és szenvedésen keresztülmentem, ezeket a tapasztalatokat is be tudom építeni a munkámba, ha edző leszek – osztotta meg a nézőkkel.

Azt is hozzátette, hogy ugyan tudja, a betegsége azóta is megvan, tudja, együtt kell élnie vele, mégis egészségesebbnek érzi magát, mint valaha.

barta-sylvia
Fotó: TV2/Mokka

- Nincs semmiféle betegségtudatom, nagyon aktív életet élek, és sokat tudok segíteni másoknak is. Zumbát is oktatok, többféle csoportom van, sérültekkel is foglalkozom, vakokkal és gyengénlátókkal, mozgássérültekkel. Amikor velük elkezdtem foglalkozni négy évvel ezelőtt - heti rendszerességgel járok egy gyermekotthonba -, az nagyon sokat lendített az állapotomon: rájöttem, hogy máshol kezdődnek az igazi problémák, sok minden átértékelődött. A betegségtudat, amivel addig éltem, teljesen megszűnt, azóta egészségtudatom van. Talán ez látszik rajtam.

Ezt is szeretjük