Baricz Gergő volt a 2011-es X-Faktor legjóképűbb énekese - Mostanra így megváltozott
Baricz Gergő volt a 2011-es X-Faktor harmadik helyezettje.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Baricz Gergőt a 2011-es X-Faktorban ismerhettük meg. Az akkor még csak 21 éves fiatal tehetségért rajongtak akkoriban a lányok, abban az évben ugyanis ő volt a legjóképűbb versenyző a tehetségkutatóban. Nem is csoda, hogy még az egyik versenytársa, Kováts Vera is beleszeretett, 2012-ben aztán szakítottak egymással. A romániai Borzontról származó fiatalnak nem az X-Faktor volt az első próbálkozása, 2010-ben a Megasztárba is jelentkezett, ám ott nem ért el sikereket. 

Továbbra is a zenének él

A 28 éves sztárról most már nem lehet annyit hallani, mint korábban. 2013-ban még A Dal című műsorban is indult Húz című dalával, de végül nem ő jutott ki az Eurovíziós Dalfesztiválra. Természetesen Baricz Gergő nem adta fel az álmait, a mai napig zenél, jelenleg a Póka - Tátrai Regeneráció nevű zenekar énekese. A kőbányai zeneiskolában fedezték fel őt, majd ott kérték meg, hogy legyen a csapat tagja, mesélte az Erdély.ma lapnak.

baricz-gergő-régen-és-most
Fotó: Sajtoklub.rtlklub.tv, Facebook/Baricz Gergő

- Tehetségkutatósként sok kritikát, megszólást kaptam a diákok részéről, ám egy idő után bevettek maguk közé, összefüstölődtünk, mint a farkasok. Harmadik év után, végzősként keresett meg Szakadáti Mátyás dobos, ottani tanár, és felkért, hogy vegyek részt a Regeneráció projektben. Nem tartottam magam teljesen alkalmasnak erre a pozícióra, de elmentem egy meghallgatásra - emlékezett vissza az énekes, akit fel is vettek a csapatba.

Jelenleg Budapesten él, ám a jövendőbeli terveiben az szerepel, hogy visszatér hazájába, Erdélyben szeretné felnevelni a jövendőbeli gyermekeit. Az énekes egyébként nemcsak a bandájával lép fel, hanem egyéni dalokat is gyárt, legutóbbi száma, a Bodzaforduló 2018 nyarán jelent meg.

Ezt is szeretjük