A Barátok közt 22 év után véget ér: a csatorna hivatalosan ezzel indokolta
A Barátok közt alacsony nézettségi szintje miatt ér véget.

beauty and style
Top olvasott cikkek

1998. október 26-a meghatározó dátum a magyar televíziózásban, ekkor tűzte műsorára először az RTL Klub a Barátok közt című napi sorozatot. A Mátyás király tér lakói rövid időn belül belopták magukat a nézők szívébe, a széria pedig hamar népszerű hétköznap esti programmá nőtte ki magát.

A 2020 augusztusában tízezredik epizódját ünneplő produkció neve mára összeforrt a kereskedelmi tévé fogalmával: hosszú évekig tartotta lázban a rajongókat, hogyan alakul a Berényi család, Vili bácsi vagy Novák Laci élete. 

22 év után véget ér a Barátok közt

Ám az elmúlt években tapasztalt nézettségcsökkenés fájdalmas döntésre késztette az alkotókat, 22 év után úgy döntöttek, lezárják a mára már ikonikussá vált történetet. A befejezésről az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter számolt be a SorozatWiki.hu-nak.

- Ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudjuk adni, és a saját sávjában ez legyen a legnézettebb műsor. Rengeteg kísérletet tettünk arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a sorozat, de ez sajnos nem sikerült - mondta el az oldalnak.

Ugyan a készítők az utolsókig próbáltak újításokkal operálni, és életet lehelni a sorozatba, a nézettség ezután sem hozta a kívánt szintet.

- A tartalmi változtatások az év elején valóban megtörténtek, elégedettek voltunk a stáb munkájával, és bíztunk a sikerben. Már nyáron látszódnia kellett volna, hogy a nézők visszaszoknak rá, de ez nem történt meg. Így igazából már akkor várható volt, hogy előbb-utóbb kénytelenek leszünk befejezni a sorozatot.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szappanopera írói már neki is láttak annak, hogy elvarrják a cselekményszálakat: előreláthatóan december végéig fejeződik be az új epizódok írása, amelyeket legkésőbb a tavasz folyamán forgatnak le a színészek, így 2021 nyarán búcsúzhat el a közönség a Barátok közttől - írta meg a Blikk.

A 22 évadot számláló széria igazi rekordernek számít. Itthon a leghosszabb ideig vetített sorozatnak mondhatja magát, de világviszonylatban is előkelő helyet foglal el: epizódjai számát tekintve az ötödik helyen áll.

Az utóbbi időben sok ikonikus karaktertől is el kellett hogy búcsúzzanak a rajongók: a magyar „Jockyként” emlegetett Berényi Miklóst megszemélyesítő Szőke Zoltán 21 év után szállt ki, de R. Kárpáti Péter 2012-es távozása is nagy port kavart, Fodor Zsóka Magdi anyusának halálát pedig a mai napig emlegeti a közönség.

Voltak olyan karakterek is, amelyek sorsát a kezdetektől végigkövethették a nézők: Varga Izabella dr. Balogh Nórájától, Várkonyi András Vili bácsijától és Tihanyi-Tóth Csaba Lacijától a fináléban kell érzékeny búcsút vennünk.

A Barátok közt szereplői akkor és most 

Mára négy alapszereplő játszik csak a Barátok köztben. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak 22 év alatt.

Ezt is szeretjük