Lecserélték a Barátok közt egyik szereplőjét - Ezért nem játszhatott tovább a sorozatban
A Barátok közt Illés Mátéját ismét egy újabb gyerekszínész játssza.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lecserélték a Barátok közt egyik gyerekszereplőjét. Pénteken Juli és Alex fiát, Illés Mátét már nem Kiss Lénárd játszotta, hanem Csizmadia Máté Noel

Az új szereplőt az RTL Klub sikersorozata a közösségi oldalán mutatta be. A kommentelők közül volt, aki azonnal szimpatikusnak találta a fiatal srácot, míg mások követelik vissza a megszokott szereplőt. 

Szereplőcsere a barátok köztben

A nézők a leghosszabb ideig Máté szerepében Puha Kristófot láthatták, ő hét éven át alakította a karaktert, aki a születésétől fogva a Mátyás király tér lakója. Babaként 2009 és 2010 között Csepeli Száva Hanna, 2010 és 2012 között Kergyó Richárd volt látható a képernyőn. 

Puha Kristóf hét éven keresztül alakította Mátét, Juli fiát.
Puha Kristóf hét éven keresztül alakította Mátét, Juli fiát.
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

Puha Kristóf 2012 és 2019 között bújt Máté bőrébe, tőle vette át a szerepet Kiss Lénárd, mert az alkotók egy idősebb srácot kívántak a történet szerint már kamasz fiú Illyés Máté megformálására.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

• I l l é s M á t é • #nagyravágyó #álmodozó #kamasz #baratokkozt

Barátok közt (@baratokkozt_hivatalos) által megosztott bejegyzés,

Egy év után kellett átadnia a szerepét Csizmadia Máté Noelnek, a szülei ugyanis a koronavírus-járvány miatt nem szerették volna, ha tovább forgat. 

- A produkciónak Máté szerepére válogatást kellett tartania, mert a már ismert szereplő, Kiss Lénárd a szülei döntése alapján a kialakult egészségügyi helyzetben bevezetett szigorú biztonsági intézkedések ellenére nem vállalta a forgatásokat. Bár sajnáltuk, hogy Kiss Lénárd távozik a sorozatból, de természetesen tiszteletben tartottuk és elfogadtuk a család döntését - tudta meg a SorozatWiki a produkció készítőitől. 

Máté karaktere sok jelenetben szerepelt ebben az időszakban is, így semmilyen módon nem lehetett nélkülözni, ezért a produkció új castingot tartott Máté szerepére, melynek befutója Csizmadia Máté Noel lett.

A Barátok közt tinilányai egykor és most

A legemlékezetesebb szereplőcsere a Barátok köztben Tildáé, Vili bácsi és Magdi anyus unokájáé volt. Három évig Erdélyi Tímea játszotta, majd hat évig Szabó Erika. Kíváncsi vagy, mennyit változtak, és mit csinálnak a sorozat legkedveltebb tinilányai?

Ezt is szeretjük