Ámulunk a 71 éves Bánsági Ildikó szépségén – Így vette át életműdíját
Bánsági Ildikót életműdíjjal tüntette ki a Magyar Filmakadémia Egyesület.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bánsági Ildikót is életműdíjjal tüntette ki a Magyar Filmakadémia Egyesület, amit az 5. Magyar Filmhét nyitónapján, 2019. április 22-én vehetett át a Corvin moziban. A Magyar Filmhét keretében idén első alkalommal ismerték el életműdíjjal öt színművész művészi pályáját: Bánsági Ildikón kívül Andorai Péter, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera vehette át az elismerést. A tervek szerint a filmakadémia a következő években is öt-öt művészt részesít életműdíjban.

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja káprázatosan festett a Filmhét nyitónapján. A 71 éves sztár a díjátadó előtt azt nyilatkozta a Borsnak, hatalmas megtiszteltetés a filmakadémia elismerése, ami egy állomás, megünnepeli, és megy tovább.

- Rögtön el lehetne keseredni, hogy "Jaj Istenem, egy életműdíj, itt a vége!" Nem gondolom, hogy így lenne, most is éppen egy próba szünetében vagyok. Jólesik, ha gondolnak rám, minden díj egy öröm, bizonyítéka annak, hogy valamit jól csináltam. Úgyis mindig önbizalomhiánnyal küzdöttem, ezért is jó, ha megveregetik az ember vállát – mondta a hetilapnak.

Bánsági Ildikó a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjával az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén.
Bánsági Ildikó a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíjával az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bánsági Ildikó évtizedek óta az egyik legfoglalkoztatottabb színésznő a színházban és a kamera előtt is. 2013 óta a Nemzeti Színház tagja, de a Játékszínben is látható. Játszott többek között a Szindbád, a Fekete gyémántok, a Mephisto, a Hanussen, a Kojak Budapesten, az Édes Emma, drága Böbe , a Magyar vándor vagy a Szabadság, szerelem című filmekben, a Rózsa Sándor, a Családi kör vagy a Tea című tévéfilmekben.

Kovács Tamással a TV2 Korhatáros szerelem című sorozatának forgatásán.
Kovács Tamással a TV2 Korhatáros szerelem című sorozatának forgatásán.
Fotó: TV2

A TV2 Korhatáros szerelem című sorozatának első és második évadában ő alakította Mártát, a főszereplő, Júlia (Kovács Patrícia) anyósát.

A Duna Televízióban jelenleg negyedik, befejező évadával futó Csak színház és más semmi című sorozatban egy ismert színésznőt alakít, Fazekas Cecíliát, a színházi rendező Barna (Csányi Sándor) édesanyját.

Márton Andrással a Csak színház és más semmi negyedik évadában.
Márton Andrással a Csak színház és más semmi negyedik évadában.
Fotó: MTVA/Bara Szilvia

Bánsági Ildikó az egyik legkeresettebb szinkronhang, ő többek között Meryl Streep és Helen Mirren állandó magyar hangja, de többször szinkronizálta Diane Keaton, Kirstie Alley, Glenn Close, Jessica Lange, Kim Basinger és Faye Dunaway színésznőket is.

Bánsági Ildikó lánya, Gáspár Kata

Tudtad, hogy Bánsági Ildikó lánya, Gáspár Kata is színésznő lett? Többek között az Apám beájulna című film vagy a VIASAT3 200 első randi című sorozatának főszereplőjeként láthattad.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük