Babos Tímeáék megnyerték az Australian Opent - A gyönyörű teniszező így örült a győzelemnek

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyert női párosban az Australian Openen.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Babos Tímea és Kristina Mladenovic nyerte meg a női párosok versenyét az Australian Openen. Az ausztrál nyílt teniszbajnokságon a pénteki döntőben két sima szettben győzték le a Hszie Szu-vej és Barbora Strycova alkotta tajvani-cseh duót. 

Sorozatban harmadszor jutottak el a melbourne-i döntőbe, ezúttal szettvesztés nélkül. Az Australian Openen 2004 óta először fordult elő, hogy egy női páros szettveszteség nélkül diadalmaskodott.

Babos Tímeáék harmadik Grand Slam-győzelme 

A második helyen kiemelt magyar-francia kettős a negyedik Grand Slam-döntőjét játszotta, amelyből korábban kettőt megnyertek: a 2018-as Australian Openen és tavaly a Roland Garroson. 2018-ban Wimbledonban és tavaly Ausztráliában Babos és Mladenovic kikapott a fináléban. 

- Ez volt a harmadik döntőnk és a második trófeánk itt. Nagyon szeretünk idejönni, egyre jobban teljesítünk Melbourne-ben. Köszönet a szurkolóknak is, hogy együtt élhettük át ezt az élményt. Jövőre mindenképpen visszajövünk! – idézte az MTI Babos Tímea pályán mondott beszédét.

A 26 éves magyar teniszező a 23. (Mladenovic oldalán a tizedik) tornagyőzelmét aratta párosban. Ő az első magyar játékos, aki a profik között három GS-címet nyert. A magyar-francia kettős a trófea mellé összesen 760 ezer ausztrál dollárt (157 millió forint) kapott.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy a 26 éves, gyönyörű magyar teniszező, Babos Tímea és Kristina Mladenovic hogyan örült az Australian Openen aratott győzelemnek. 

Ezt is szeretjük