Fotók! Így néz ki most Aradszky László, a Táncdalfesztivál sztárja
Aradszky László már 75 éves, ennek ellenére még mindig meglepően fiatalos, és tele van energiával.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aradszky László a hatvanas évek egyik legnépszerűbb énekese volt, aki nemzetközi sikerét olyan slágereinek köszönheti, mint a Még ide-oda húz a szív, az Isten véled, édes Piroskám, a Pókháló van már az ablakon vagy a Nem csak a 20 éveseké a világ.

Az olasz sláger legtehetségesebb magyar nyelű képviselője mögött már közel fél évszázados karrier áll. 75 éves korához képest pedig meglepően jól tartja magát, fiatalos és karizmatikus megjelenése miatt egy-két évtizedet simán letagadhatna a korából.

Nemzetközi sikerek és népszerűség

Aradszky pályafutása a hatvanas évek elején kezdődött, 1963-ban a Magyar Rádió Tánczenei Hangversenyén megosztott első helyezést ért el. Innentől kezdve nem volt megállás, sorra jelentek meg hanglemez-felvételei, és a rádiók is megállás nélkül játszották dalait.

1966-ban a Magyar Rádió Tessék választani! című versenyén megint diadalmaskodott. Ugyanebben az évben azzal írt történelmet, hogy ő lett a magyar könnyűzene első és második aranylemezese, albumai ugyanis több mint százezres példányszámban keltek el.

Eltűnt a nyilvánosság elől

A táncdalfesztiválok állandó dobogós helyezettjének első nagylemeze 1969-ben jelent meg.

A hetvenes években azonban az országos népszerűség ellenére eltűnt a nyilvánosság elől, és külföldön bontakoztatta ki karrierjét.

Fellépett többek között Kanadában, Amerikában, sőt, Ausztráliában is, egyedülálló munkássága elismeréseként pedig 2003. augusztus 20-án a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét vehette át.

Fotók: showland.hu, Europress

Ezt is szeretjük