Aradszky László kiköpött mása az unokája - Marci nagyon hasonlít híres nagyapjára
Aradszky László 14 éves unokája, Marci elképesztően hasonlít a néha énekesre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több mint tízezren vettek részt a kilencedik alkalommal megrendezett Szenes Iván Emlékkoncerten. A rendezvényt ezúttal még különlegesebbé tette, hogy a neves dalszövegíró-dalszerző idén lett volna 95 éves. A koncert a legendás dalszerző és színdarabíró teljes életútjából nyújtott ízelítőt a közönségnek. 

Az eseményen idén is több generáció képviseltette magát, így többek között Korda György, Balázs Klári, Koós Réka és Zalatnay Cini, Nyári Károly és lányai, Kocsis Tibor, Opitz Barbi, az Apostol együttes, továbbá színművészek, Balázs Péter, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Nemcsák Károly és Ivancsics Ilona. 

aradszky-unokai
Fotó: Róth Tamás

A legfiatalabb generációhoz Aradszky László unokái, a kilencéves Olívia és a 14 éves Marci tartoztak. A 2017 októberében váratlanul elhunyt énekes rendszeres fellépője volt a Szenes Iván-emlékkoncerteknek. Marci híres nagyapja Nem csak a húszéveseké a világ című slágerével lépett színpadra a Szenes Iván Emlékkoncerten. 

aradszky-laszlo-unokaja
Fotó: Róth Tamást

- Minden évben itt vagyok, de a kis Aradszky egyre jobban hasonlít a nagypapájára. Emlékszem, három esztendeje még együtt énekeltek. Tavaly Koós János még a feleségével állt színpadra. Sajnos egyre többen mennek el - mondta a Blikknek az egyik néző. 

Aradszky László 1967-ben a Magyar Rádió stúdiójában és 1972-ben.
Aradszky László 1967-ben a Magyar Rádió stúdiójában és 1972-ben.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán, Nagy Gyula

Való igaz, Marci, ha akarná, sem tagadhatná le, hogy Aradszky László unokája, annyira az énekes fiatalkori mása. 

A hagyományokat követve a koncert részeként átadták a Szenes Iván Művészeti díjakat. Balázs Péter Szenes Iván színdarabjaiban alakított szerepeiért és színigazgatóként a Szenes művek nagy sikerű színpadra állításáért kapta meg a díjat.

A Szenes Iván Művészeti díjat kapott Balázs Klári és Szenes Andrea
A Szenes Iván Művészeti díjat kapott Balázs Klári és Szenes Andrea
Fotó: Róth Tamást

Balázs Klári a Szenes Andor és Iván-dalok különleges humorú előadásával és a Szenes-értékek képviselésével, Fekete Péter pedig a Szenes cirkuszi hagyomány feltámasztásával, Szenes Iván hagyományának folytatásával és saját művészi tevékenységével érdemelte ki az elismerést. Koós Réka a fiatal női tehetségnek járó díjat vehette át.

Koós Réka nyerte el a Szenes Iván feleségéről, Kornay Marianne színésznőről elnevezett díjat, amit a könnyűzenei műfajban remekelő nőknek ítélnek oda.
Koós Réka nyerte el a Szenes Iván feleségéről, Kornay Marianne színésznőről elnevezett díjat, amit a könnyűzenei műfajban remekelő nőknek ítélnek oda.
Fotó: Róth Tamást

A 9. Szenes Iván Emlékkoncerten a dalszerző lánya, Szenes Andrea azt az örömhírt is bejelenthette, hogy Budapesten, a 8. kerületben hamarosan látogatható lesz a Szenes Iván Slágermúzeum. A három épület együtteséből kialakított helyszín nemcsak múzeumként, hanem könnyűzenei adattárként, kutatóközpontként és élményházként is funkcionál majd.

- Óriási dolog, hogy a múzeum létrejöttével meg tudjuk mutatni az embereknek, hogy hol, milyen környezetben születtek a híres magyar könnyűzene és operett nagyságai. Édesapám dolgozószobájához egy babona is fűződik, miszerint ha valaki betért ebbe a szobába, azzal elkezdtek jó dolgok történni - mondta a legenda lánya. 

(Cover-fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Bodrogi Gyula unokája, Enikő

Bodrogi Gyulát egy szem fia, Ádám ajándékozta meg unokákkal, akik már tinédzserek: Bence 17, Enikő 14 éves. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép tinédzser lett Bodrogi Enikő.

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük