Egy bonyolult anya-lánya kapcsolat: Hernádi Judittal a főszerepben kezdte évadát az Orlai Produkció

Hernádi Judit alakítja a közönségnek élő, okos és szellemes, a vibráló felszín alatt törékeny Judy Allent az Orlai Produkciós Iroda Amy világa című, új darabjában.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Amy világának szeptember 5-i premierjével, a Belvárosi Színházban indul az Orlai Produkciós Iroda 2021/2022-es évada. Az előadás rendezője Valló Péter, a főszerepekben Hernádi Juditot és Gombó Violát láthatja a közönség.

Kívülről nézve vonzónak tűnik egy ismert és sikeres szülő gyerekeként felnőni, de a valóságban ez pokoli nehéz ügy. Judy Allen ünnepelt színésznő, pályája csúcsán jár, de nem ebben a világban él, a hétköznapi dolgokkal nem nagyon törődik. Csodálatos, szellemes, szenvedélyes és mérhetetlenül felelőtlen.

amy-vilaga4
Fotó: Orlai Produkciós Iroda/Takács Attila

A lánya, Amy viszont két lábbal áll a földön, kitartóan küzd színésznő anyja szeretetéért, azért, hogy elfogadja őt, miközben szeretne felnőni és a saját életét élni. De hiába minden. Szerelem, család, munka - bármit választ Amy, bárhogy dönt, az csak az anyjával való kapcsolatán keresztül értelmeződik. Mintha vagy az anyja ellen, vagy éppen őérte történne minden, és ettől nem lehet szabadulni.

Az Amy világa az anya-lánya kapcsolatok összetettségéről, az önfeláldozó szeretetről, a felnőtté válás és a művészlét nehézségeiről, az elmúlás fájdalmáról szól. És miközben beleshetünk a kulisszák mögé, látjuk a színházi és filmes művészek kiszolgáltatott világát, ahol a mindennapos csalódás és fájdalom elől a legtöbben ügyes kis élethazugságokba menekülnek.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

David Hare darabját 1997-ben mutatták be a londoni Nemzeti Színházban, Richard Eyre rendezésében, Judy Dench és Samantha Bond főszereplésével, két év múlva pedig a Broadwayre került a produkció, amelyet számtalan díjjal ismertek el. A szerző - aki Az órák és A felolvasó című filmek forgatókönyvírójaként is ismert - a kortárs angol drámairodalom egyik legkiválóbb, legtermékenyebb és legnagyobb hatású alakja. Műveire jellemző a finom humor, a megértés, a bölcsesség és az emberszeretet. Darabjaiban éppen úgy, mint Csehov, az emberi lélek mélységeit boncolgatja, és társadalmilag érzékeny témákon keresztül a legfontosabb emberi kérdésekre világít rá. 

hernadi-judit-amy-vilaga
Fotó: Orlai Produkciós Iroda/Takács Attila

Az Amy világa "a lélektani realizmus szabályai szerint megírt, szép színdarab a 20. századból - fogalmazott az olvasópróbán Valló Péter rendező -, és kell hozzá egy nagy színésznő". Az Orlai Produkciós Irodánál ez a nagy színésznő Hernádi Judit személyében adott. Ő alakítja a színpadon a közönségnek élő, okos és szellemes, a vibráló felszín alatt törékeny Judy Allent. Megismerjük a lányához fűződő kötelékét, látjuk, hogy a történet 16 évet felölelő ideje alatt hogyan éli meg a hullámhegyeket és a hullámvölgyeket magánéletében és szakmájában. 

amy-vilaga2
Fotó: Orlai Produkciós Iroda/Takács Attila

A különleges érzékenységű Amyt, Judy lányát Gombó Viola alakítja, aki idén végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az Orlai Produkciós Iroda közönsége már jól ismeri őt, hiszen olyan előadásokban játszik, mint a Férjek és feleségek, a Kaktuszvirág és a Hurok, a mozirajongók pedig a Becsúszó szerelem Lüszijeként találkozhattak vele.

amy-vilaga3
Fotó: Orlai Produkciós Iroda/Takács Attila

A további szerepekben Hámori Ildikó, Dékány Barnabás, Kardos Róbert és Zakariás Máté látható. David Hare darabját Kovács Krisztina fordította, az előadás jelmezeit Kiss Julcsi tervezi, a díszlet pedig a rendező, Valló Péter munkája. Az Amy világa bemutatóját 2021. szeptember 5-én tartották a Belvárosi Színházban, a továbbiakban október 3-án, 21-én és 27-én lesz műsoron.

Hernádi Judit az anya-lánya kapcsolatok összetettségéről

"Már nem először játszottam anya-lánya viszonyt. Anya-fiát kevesebbet, de olyan is volt. Nyilván a koromból adódhat, hogy az anyaszerepek jönnek, amik engem egyáltalán nem zavarnak, sőt örülök neki. És az az érdekes, hogy nem kisgyerekek anyja, hanem felnőtteké, minimum harmincasoké." 

Hernádi Judit: "Kikerülhetetlen, hogy bizonyos dolgokat kibeszéljük, és ne egy életen át cipeljük!"

Új filmje, A legjobb dolgokon bőgni kell kapcsán beszélgettünk Hernádi Judittal az anya-lánya kapcsolatok összetettségéről.

Elolvasom
Ezt is szeretjük