Határátlépések: a határ tényleg a csillagos ég?
A Határátlépések szereplői saját és a nézők határait feszegetik az Orlai Produkciós Iroda előadásában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az életben mindenhol vannak határok: határokat szabunk magunknak a szerelemben, a munkában, az étkezésben és a hétköznapokban is. Ám vannak bizonyos szituációk, amikor kénytelenek vagyunk feszegetni a határainkat. Ezeket az élethelyzeteket mutatja be az Orlai Produkciós Iroda darabja, a Határátlépések.

Úgy tartják, az élet írja a legjobb forgatókönyveket. Ez a mondás hatványozottan igaz Dömötör András darabjára, hiszen annak cselekménye a szereplői életén alapul.

határátlépések
Fotó: Pénzes Kristóf

Adott öt megszokott karakter: Ötvös András képében a szerethető, kissé duci, esetlen, ugyanakkor végtelenül szimpatikus figura, aki az áhított filmszerep kedvéért tökéletes testűre szeretné kigyúrni magát - ez a motívum az egész előadást végigkíséri fekvőtámaszok formájában.

Mészáros Máté személyesíti meg a túlsúlyos szinglit, akinek minden vágya lenne, hogy végre megállapodjon, de nem boldogul a szerelemben. Schruff Milán a külsőre tökéletes pasi, akiről hamar kiderül, annak ellenére, hogy nem lehet panasza a fizikumára, mégis nehezen boldogul az életben.

Járó Zsuzsa képében jelenik meg a végzet asszonya karakter, aki mindaddig higgadt és titokzatos, amíg olyan szituációban nem találja magát, amiben egyáltalán nem mozog otthonosan. És végül a tűzrőlpattant Péter Kata, aki szintén ügyes-bajos szívügyeibe enged bepillantást.

határátlépések 4.png
Fotó: Pénzes Kristóf

A bő másfél órában nem egy adott sztori elevenedik fel a színpadon, hanem különböző életképeket láthatunk. Mivel a darab frissen készült, reflektál a vírushelyzetre, azon belül megtudhatjuk, milyen buktatókkal járt a távoktatás, megjelenik benne a maszkviselés, illetve a Színház-és Filmművészeti Egyetem helyzetéről is beszélnek a színészek. Bár témáját tekintve elgondolkodtatja közönségét, korántsem lehet nyomasztónak titulálni, hiszen minden jelenetet átitat a humor.

Ezt is szeretjük