Almási Éva férjes nőként szeretett bele Balázsovits Lajosba: de nem miatta hagyta el a férjét
Almási Éva és a rendező, Vámos László válását még nem mondták ki, amikor Balázsovits Lajossal egymásba szerettek.

balázsovits-lajos-almási-éva-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Balázsovits Lajos és Almási Éva házassága több mint fél évszázada tart. 1966-ban esküdtek egymásnak örök hűséget, kapcsolatukból egy lányuk, a szintén színésznő Balázsovits Edit született.

Úgy tartják, az élet írja a legjobb forgatókönyveket, ez a mondás illik a Nemzet Színésze címmel kitüntetett házaspárra - kapcsolatuk olyan drámai fordulattal indult, mint egy előadás vagy játékfilm.

Almási Éva és Balázsovits Lajos házassága

Almási Éva szíve ugyanis foglalt volt, amikor a Madách Színházban megismerkedett Balázsovits Lajossal. A színésznő férje a teátrum főrendezője, Vámos László volt. 

Almási Éva 1974-ben.
Almási Éva 1974-ben.
Fotó: Fortepan/Bojár Sándor

Balázsovits Lajos 2013-ban a Ridikül vendégeként mesélt arról, hogy bontakoztak ki közöttük a gyengéd érzelmek. Akkor elárulta, az egyik közös előadásuk után kerek-perec közölte kolléganőjével, hogy beleszeretett.

- Tudott a szakma a szerelmünkről, botrány is lett belőle. Többen mondták, hogy bátor lépés volt. Annyi minden veszélyeztette az én karrieremet, az normális, hogy az ember veszélyezteti egy szerelemért, nem? - mesélte akkor a 75 éves művész.

Balázsovits Lajos 1971-ben.
Balázsovits Lajos 1971-ben.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

A HVG hetilapnak elmondta, mégsem félt attól, hogy mindez veszélyeztetné a pályafutását és megélhetését, hiszen felesége nem miatta hagyta el első férjét.

- Nem én hódítottam el Évát. Nem miattam vált el Lacitól. Vámos talpig úriemberként viselkedett. Nem sokkal a kapcsolatunk kitudódása után civilben is találkoztunk, együtt ebédeltünk - szemlézte szavait a Blikk.

Koltai Róbert párja

Koltai Róbert párja, Gaál Ildikó kislányként rajongott a színészekért, de azt ő maga sem gondolta volna, hogy a színművész mellett lel rá a boldogságra. 

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük