Botránnyal indult Balázsovits Lajos és Almási Éva szerelme: kollégája felesége volt a színésznő
Balázsovits Lajos és Almási Éva több mint ötven éve házasok. Szerelmük annak idején egy botránnyal indult.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2022. június 22-én nemzet színészévé választott Balázsovits Lajos több mint fél évszázada él boldog házasságban Almási Évával, aki szintén az elismerés birtokosa, 2016-ban, Psota Irén helyére választották a testület tagjai. 

Azt ma már csak kevesen tudják, hogy a színészpár szerelme nem indult zökkenőmentesen, botrány lett belőle. 

Balázsovits Lajos és Almási Éva

Balázsovits Lajos 2013-ban a Ridikül című műsorban beszélt arról, hogy kollégája és egyben főnöke feleségét szerette el, aki aztán az ő neje lett.

- Egy színdarabban találkoztunk a Madách Kamarában: Éva főszerepet játszott, én pedig egy kicsit, egy apródot, görögös szoknyában. Egy előadás után közöltem vele, hogy beleszerettem. 

Almási Éva akkor már ünnepelt színésznő volt, továbbá öt évvel idősebb, ráadásul férjnél is volt, Vámos László rendezővel, a teátrum akkori főrendezőjével élt házasságban. Miután a fiatal színész érzelmei viszonzásra találtak, botrány kerekedett az esetből. Előfordulhatott volna az is, hogy megtörik Balázsovits karrierje, és nem kap szerepeket.  

A cikk az ajánló után folytatódik

- Tudott a szakma a szerelmünkről, botrány is lett belőle. Többen mondták, hogy bátor lépés volt. Annyi minden veszélyeztette az én karrieremet, az normális, hogy az ember veszélyezteti egy szerelemért, nem? 

Az akadályokkal indult szerelem több mint fél évszázada tart. 1975-ben született lányuk, Balázsovits Edit követte őket a pályán, 2009-ben Jászai Mari-díjjal tüntették ki. 

Képes összeállításunkban Balázsovits Lajoson és Almási Éván kívül további magyar sztárokat láthatsz, akik több mint ötven éve házasok. 

Ezt is szeretjük