Nemcsak finomak és táplálók, de a székrekedés ellen is dolgoznak: 8 vacsoraötlet kismamáknak
A változatos, tápanyagokban gazdag és élvezetes étkezés a terhesség alatt még fontosabb.

kismama-vacsora
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kismamák számára az első trimeszterben a rosszullétek miatt problémásabb az étkezés, inkább csak ezt követően kezdenek ismét élvezettel enni. A terhesség alatt azonban mindvégig érdemes arra figyelni, hogy az étel ne csak jólessen, de jót is tegyen.

Fontos a vitaminokban és tápanyagokban gazdag étkezésre figyelni, valamint a megfelelő folyadékbevitelre, de ez nem minden. Mivel a terhesség alatt jellemzően lassul és nehézkessé válik az emésztés, arra is jó hangsúlyt fektetni, hogy ami a tányérra kerül, az a gyomornak könnyű legyen, és a bélrendszerre is serkentőleg hasson.

Az ideális vacsora

A napi ötszöri étkezés javasolt, a főétkezések közt tízórai és uzsonna fogyasztásával. A főétkezések közül a vacsora úgy jó, ha könnyű, és kellemesen laktat, tehát ha a kismama nem érzi úgy, hogy mozdulni sem bír a jóllakottságtól. Praktikus okokból jobb kerülni a leveseket, hiszen a baba is nyomja a hólyagot, de a leves folyadéktartalma miatt valószínűleg még gyakrabban kellene vécére menni éjszaka. A puffasztó hatású ételeket ugyancsak jobb kerülni. Nyolc vacsoraötletet adunk kismamáknak, melyek segíthetnek a székrekedés megelőzésében.

Ezt is szeretjük