Hogyan lehet lefoglalni egy unatkozó óvodást? 4 ötlet, ami beválhat
Nem lehetetlen kihívás lefoglalni a gyereket, csak egy kis fantázia kell, kreativitás, meg némi kitartás.

unatkozik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ovisokban rengeteg energia lakozik, amit a nap folyamán játékra fordíthatnak, de akármilyen sok gyerekjáték sorakozik is a polcon, nem feltétlenül köti le őket ugyanaz sokadszorra is.

Az unalom nem rossz dolog, mint mondják, de a szülő adhat egy kis segítséget abban, mivel kösse le magát az ovis, amit valóban élvezhet, mert új és más, ezáltal roppant érdekes.

A játék, ami most egész mást jelent

A már meglévő játékok könnyűszerrel unalmassá válnak idővel, és akármilyen nagyszerűek is, nem mozgatják már meg a gyerek fantáziáját. A szülő új értelmet adhat a régi játékoknak, vagy új játékot javasolhat azokkal, nem eredeti szerepük szerint. Például legóból nemcsak építeni lehet, de eldugdosni is azokat a szobában, és megkeresni. A babakocsi sem csak babakocsi lehet, hanem plüssállatok taxija is. A kisgyerek fantáziáját egy apró változtatással el lehet kapni.

A kreativitás és tapasztalás ereje

Ha a gyerek olyan feladatot kap, amiben alkothat, azt jó eséllyel élvezni fogja. Gyerekbarát, kimosható festékkel hatalmas képet mázolhat a padlóra ragasztott papírra, vagy kifesthet egy kartondobozt. A só-liszt gyurmától az ablakra ragasztott, festékkel töltött neljonzacskóig minden szóba jöhet. A lényeg, hogy érdekes textúrákat, színeket lásson. Ez órákra lekötheti a gyereket.

A játék, ami nem az, és mégis

Ha egy babának játékot és kulcscsomót kínálunk, a kulcsot választja. Ha mackót és fakanalat, a fakanálért nyúl. Azok a tárgyak, melyek nem játékok, valahogy roppant érdekesek a kicsik számára, és ez később is így marad. Olyan dolgokat, amelyek nem játékok, izgalmas lehet egy történetbe foglalva mégis játékká tenni. A pokrócból két szék között kihúzva kuckó épülhet, a lavórt lefordítva kiváló teknőspáncél válik, ami alatt nevetve araszolgat majd a gyerek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ugyanazt, amit anya és apa

A gyerekek kíváncsian figyelik, mit csinálnak a felnőttek, és ezt modellezni is szokták, ha játszanak. Az unatkozó óvodás számára élmény lehet, ha bevonják abba, amit apa vagy anya éppen csinál. A főzés kicsiben, egy kisebb lábasba helyezett, megtisztított répákkal valóságos élmény lesz a gyereknek. Ha ő is sepregethet egy kisebb seprűvel, az ugyancsak az lehet. Ehhez, persze, türelem és figyelem is szükségeltetik, ami, ha még sincs éppen, sebaj: ez esetben ott van a korábbi három ötlet.

Ezt is szeretjük