Új keresztnevek, melyek 2018-ban sokak kedvencei lehetnek: már adhatók a gyerekeknek
Új fiú- és lánynevek az utónevek listájában.

baba-sapkaban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak, akik évekkel, évtizedekkel a gyermekük születése előtt tudják, hogyan neveznék legszívesebben majdani fiukat vagy lányukat, mások viszont csak akkor kezdenek gondolkodni, amikor már növekszik a pocak. Az utónévtár közel négyezer nevet kínál, melyek közül választani lehet, de évről évre bővül a lista különlegesebbnél különlegesebb keresztnevekkel.

2018-tól, ha valaki olyan keresztnevet szeretne adni a gyermekének, amelyik nem szerepel az utónevek listájában, már nem a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézetéhez kell címezni a kérelmet, igaz, az elbírálást továbbra is az ötfős nyelvtudományi intézeti csoport végzi. Egy űrlapot kell kitölteni, melyet a Miniszterelnökséghez, illetve a helyi anyakönyvvezetőhöz kell benyújtani.

Újonnan bejegyzett nevek

2017-ben is sok új keresztnevet jegyeztek be az utónevek közé, melyek 2018-ban már adhatók a születendő babáknak. Mind a fiú-, mind a lánynevek közt akad, amelyik igazán szépen cseng. A mi kedvencünk az új lánynevek közül az Elizabell, az új fiúnevek közül pedig az Árvin, de máris soroljuk a teljes listát a legújabb nevekkel, melyek között több olyan is szerepel, mely létező külföldi név magyarított verziója.

A cikk az ajánló után folytatódik

A legújabb lánynevek

Andreina, Aviána, Elizabell, Halina, Lélia, Leticia, Lira, Madita, Medina, Meril, Minetta, Nea, Nissza, Szibell, Sztilla, Triszta, Zamíra, Zonera.

A legújabb fiúnevek

Árvin, Balla, Bertil, Björn, Bránkó, Csobánc, Daren, Derek, Donoven, Evron, Frej, Hakim, Kemecse, Kofi, Konor, Kornéliusz, Koron, Krizantusz, Lemmi, Liborius, Milen, Milován, Miska, Navid, Palkó, Rajka, Rami, Sobor, Szergej, Szoren, Szorin, Vetúriusz, Vladek, Zakari, Zeki.

Ezt is szeretjük