A legjobb turkálók, ahol a gyereknek is bőven találsz ruhát
Nem akarsz sokat költeni a szezonális gyermekruhákra? Akkor ide mindenféleképpen térj be.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt gondolhatnánk, hogy a gyermekruhák - már csak kis méretük és nem túl jó kihasználhatóságuk miatt - beszerzése olcsó. Ám, mint azt szülőként bizonyára te is megtapasztaltad már, ez korántsincs így.

Egy-egy téli holmiért jó pár ezer forintot is elkérhetnek a boltokban. Az ember lánya nem is érti, mitől kerülnek ennyibe a falatnyi darabok, amelyekben alig van anyag. Ráadásul a gyerkőcök úgy nőnek, mint a gomba, ami idén még jó rájuk, jövőre biztosan kicsi lesz. Szerencsére van megoldás, egy teljes őszi-téli ruhatár cseréjének nem kell feltétlenül megterhelnie a családi kasszát. Sőt, a megtakarításra való tekintettel magadnak is lőhetsz valamit, ha már ott vagy.

Nem ciki

Sokan azt hiszik, a másodkézből szerzett dolgokat ciki ráadni a lurkóra, pedig megdöbbentően színes a választék és az ár-érték arány egy-egy second hand üzletben.

Ma már szinte minden városban találkozhatsz turkálókkal, ahol kilós vagy darabáron szerezhetsz be néhány holmit. A legnagyobb meglepetés a minőség terén érhet, mégpedig jó értelemben: akár teljesen új ruhaneműre is bukkanhatsz a polcokon, ha van elég türelmed végigbogarászni a kínálatot.

Mivel a legtöbb helyen nemcsak gyerekholmikat árulnak, hanem felnőttrészleggel is rendelkeznek, egyszerre vásárolhatsz az egész családnak divatos és meleg ruhákat.

Összeszedtünk neked pár üzletet, ahová mindenféleképpen látogass el a közeledő hűvösebb idő beállta előtt.

A legismertebb - Háda Kft.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a minőségi angol ruhát kínáló Háda üzletlánc neve a legismertebb a turkálók között, hiszen már 1995 óta aktív szereplője a használtruha-piacnak. Nemcsak Budapest számos pontján vannak boltjai, hanem hazánk legtöbb nagyvárosában is. A folyamatosan frissülő árukészletnek köszönhetően szinte biztos, hogy találsz a lurkónak megfelelő - ráadásul csinos - ruhaneműt vagy cipőt. A legtöbb üzletben játékok közül is válogathatsz, így, ha a kicsivel együtt érkezel, biztosan mindketten élvezitek majd a vásárlás perceit. A hét vége felé általában már akciós kilós árakkal várnak, illetve a nagy őszi-téli ruhacsere is megtörtént már az üzletekben.

A legnagyobb - Gigaturi

A Gigaturi óriási, több ezer darabos gyermekruha- és játékválasztékkal vár Budapest több pontján. A hálózat üzleteiben a már megszokott angol márkák mellett amerikai, dán, olasz, német vagy svájci termékekkel is megismerkedhetsz. A Váci utcai Gigaturiban pedig hosszú vasárnapi nyitva tartással kedvesednek az anyukáknak, ezért nem kell munka után, holtfáradtan beesned, hanem nyugodtan, ráérősen vásárolgathatsz - de vigyázz, a többi boltjuk ezen a napon zárva van. Ráadásul októberben jelentős értékű vásárlási kuponokkal díjazzák a betérő vevőket. Próbálj szerencsét, hátha rád mosolyog Fortuna.

A legolcsóbb - Humana

Egyre több Humana-üzletbe térhetsz be, ami nem is meglepő, hiszen mind többen fedezik fel a bolthálózatot. Bár a legtöbb ilyen turiban inkább a felnőttruhákra szakosodtak, azért szép számmal akadnak a kicsiknek is őszi-téli holmik. Minden vállfán lóg, így könnyen és gyorsan átnézheted az aktuális kínálatot, anélkül, hogy dobozok vagy zsákok mélyén kellene kotorásznod. Néha még játékok és gyerektáskák is előfordulhatnak a polcokon. A teljes árucsere előtt folyamatosan árazzák le a termékeket, ezért, ha pont jó időben mész, akár 200-300 forintért is beszerezhetsz a lurkónak egy-egy ruhaneműt vagy cipőt. Győződj meg a saját szemeddel minderről!

Mesék és színezők

A gyerekjátékok bizony nem olcsók, de olyasmivel is nagyon jól ellehet a gyerek, ami egy fillérbe sem kerül, ráadásul nemcsak szórakoztatja, hanem fejleszti is. Töltsd le az alábbi ingyenes meséket és színezőket.

Kihagyhatatlan - NippoDrome

Naponta megújuló árukészlettel és kedvező árakkal várja az anyukákat a NippoDrome hálózat, mely Budapest több kerületében is nyitott már üzletet. Bármekkora is a gyereked, itt biztosan találsz neki valamit: a babáknak való daraboktól kezdve a kamaszoknak készült ruhákig terjed a választék. Ráadásul átválogatott, minőségi termékekről van szó, melyeket az eredetihez képest töredékáron kínálnak. Csak a felsorolás szintjén: Zara, Atmosphere vagy H&M ruhák között keresgélhetsz méretben megfelelőt a gyermekednek. 

Ezt is szeretjük