A legjobb turkálók, ahol a gyereknek is bőven találsz ruhát

Nem akarsz sokat költeni a szezonális gyermekruhákra? Akkor ide mindenféleképpen térj be.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Azt gondolhatnánk, hogy a gyermekruhák - már csak kis méretük és nem túl jó kihasználhatóságuk miatt - beszerzése olcsó. Ám, mint azt szülőként bizonyára te is megtapasztaltad már, ez korántsincs így.

Egy-egy téli holmiért jó pár ezer forintot is elkérhetnek a boltokban. Az ember lánya nem is érti, mitől kerülnek ennyibe a falatnyi darabok, amelyekben alig van anyag. Ráadásul a gyerkőcök úgy nőnek, mint a gomba, ami idén még jó rájuk, jövőre biztosan kicsi lesz. Szerencsére van megoldás, egy teljes őszi-téli ruhatár cseréjének nem kell feltétlenül megterhelnie a családi kasszát. Sőt, a megtakarításra való tekintettel magadnak is lőhetsz valamit, ha már ott vagy.

Nem ciki

Sokan azt hiszik, a másodkézből szerzett dolgokat ciki ráadni a lurkóra, pedig megdöbbentően színes a választék és az ár-érték arány egy-egy second hand üzletben.

Ma már szinte minden városban találkozhatsz turkálókkal, ahol kilós vagy darabáron szerezhetsz be néhány holmit. A legnagyobb meglepetés a minőség terén érhet, mégpedig jó értelemben: akár teljesen új ruhaneműre is bukkanhatsz a polcokon, ha van elég türelmed végigbogarászni a kínálatot.

Mivel a legtöbb helyen nemcsak gyerekholmikat árulnak, hanem felnőttrészleggel is rendelkeznek, egyszerre vásárolhatsz az egész családnak divatos és meleg ruhákat.

Összeszedtünk neked pár üzletet, ahová mindenféleképpen látogass el a közeledő hűvösebb idő beállta előtt.

A legismertebb - Háda Kft.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a minőségi angol ruhát kínáló Háda üzletlánc neve a legismertebb a turkálók között, hiszen már 1995 óta aktív szereplője a használtruha-piacnak. Nemcsak Budapest számos pontján vannak boltjai, hanem hazánk legtöbb nagyvárosában is. A folyamatosan frissülő árukészletnek köszönhetően szinte biztos, hogy találsz a lurkónak megfelelő - ráadásul csinos - ruhaneműt vagy cipőt. A legtöbb üzletben játékok közül is válogathatsz, így, ha a kicsivel együtt érkezel, biztosan mindketten élvezitek majd a vásárlás perceit. A hét vége felé általában már akciós kilós árakkal várnak, illetve a nagy őszi-téli ruhacsere is megtörtént már az üzletekben.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A legnagyobb - Gigaturi

A Gigaturi óriási, több ezer darabos gyermekruha- és játékválasztékkal vár Budapest több pontján. A hálózat üzleteiben a már megszokott angol márkák mellett amerikai, dán, olasz, német vagy svájci termékekkel is megismerkedhetsz. A Váci utcai Gigaturiban pedig hosszú vasárnapi nyitva tartással kedvesednek az anyukáknak, ezért nem kell munka után, holtfáradtan beesned, hanem nyugodtan, ráérősen vásárolgathatsz - de vigyázz, a többi boltjuk ezen a napon zárva van. Ráadásul októberben jelentős értékű vásárlási kuponokkal díjazzák a betérő vevőket. Próbálj szerencsét, hátha rád mosolyog Fortuna.

A legolcsóbb - Humana

Egyre több Humana-üzletbe térhetsz be, ami nem is meglepő, hiszen mind többen fedezik fel a bolthálózatot. Bár a legtöbb ilyen turiban inkább a felnőttruhákra szakosodtak, azért szép számmal akadnak a kicsiknek is őszi-téli holmik. Minden vállfán lóg, így könnyen és gyorsan átnézheted az aktuális kínálatot, anélkül, hogy dobozok vagy zsákok mélyén kellene kotorásznod. Néha még játékok és gyerektáskák is előfordulhatnak a polcokon. A teljes árucsere előtt folyamatosan árazzák le a termékeket, ezért, ha pont jó időben mész, akár 200-300 forintért is beszerezhetsz a lurkónak egy-egy ruhaneműt vagy cipőt. Győződj meg a saját szemeddel minderről!

Mesék és színezők

A gyerekjátékok bizony nem olcsók, de olyasmivel is nagyon jól ellehet a gyerek, ami egy fillérbe sem kerül, ráadásul nemcsak szórakoztatja, hanem fejleszti is. Töltsd le az alábbi ingyenes meséket és színezőket.

Kihagyhatatlan - NippoDrome

Naponta megújuló árukészlettel és kedvező árakkal várja az anyukákat a NippoDrome hálózat, mely Budapest több kerületében is nyitott már üzletet. Bármekkora is a gyereked, itt biztosan találsz neki valamit: a babáknak való daraboktól kezdve a kamaszoknak készült ruhákig terjed a választék. Ráadásul átválogatott, minőségi termékekről van szó, melyeket az eredetihez képest töredékáron kínálnak. Csak a felsorolás szintjén: Zara, Atmosphere vagy H&M ruhák között keresgélhetsz méretben megfelelőt a gyermekednek. 

Ezt is szeretjük