Melyik étel tartalmaz egészségtelenül sok sót? 12 gyakran fogyasztott példa
Sajnos sok-sok kedvelt finomságról nem is sejtik, milyen káros.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ti milyen ételeket esztek gyakran? Bizonyára fogyasztotok kenyeret, de sült hús és zöldség is sokszor kerülhet nálatok az asztalra.

Mindezzel nincs is semmi baj, hisz, amíg okosan fogyasztjátok őket, ezek nagyon egészségesek lehetnek. Nem mindegy, milyen kenyeret esztek, ahogy az sem, miként fűszerezitek a húst sütés előtt, vagy sózzátok-e a zöldségeket, hogy ízletesebbek legyenek. Hogy erre miért kell figyelni?

Sajnos nagyon sok családban elkövetik azt a hibát, hogy túl sok sót fogyasztanak, köszönhetően a naivan egészségesnek vélt ételeknek, illetve a túl-  vagy felesleges sózásnak, a sótartalom figyelmen kívül hagyásának.

Természetesen bizonyos mennyiségű só bevitelére szükség van - gyerekek esetében napi 3, felnőttekében 5 gramm -, ám, ha túlzásokba estek, az magas vérnyomáshoz, elhízáshoz és vesebetegséghez is vezethet.

Alábbi képgalériánkban összefoglaltuk, mely kedvelt ételek tartalmaznak túl sok sót, és milyen hibákat érdemes kerülni, hogy az ideális sóbeviteli mennyiséget ne lépjétek túl.

Immunromboló ételek

Az alábbi kedvelt ételek romboló hatással vannak az immunrendszerre. Vigyázz, sokról nem is gondolnád!

Ezt is szeretjük