Többfunkciós babakocsik körképe, árakkal és lelőhelyekkel

Az esztétikumon kívül még nagyon sok mindentől függ, hogy meddig tudjátok majd használni a bébiverdát.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A baba érkezése előtt, de legkésőbb néhány héttel utána sok minden más mellett egy babakocsit is be kell szerezned. Az üzletek választéka zavarba ejtő módon bőséges, így kevésbé rutinos anyukaként nem könnyű megtalálnod a megfelelő modellt - annál is inkább, mert a választásban egyéni igények is szerepet játszanak.

Cikkünkből megtudhatod, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned vásárlásnál, miközben a piacról is képet kaphatsz.

Ezek alapján dönts!

Bár nem utolsó szempont az esztétikum, a szín és a forma mellett még sok mindent figyelembe kell venned, úgymint például a babakocsi súlya, rugózása és stabilitása.

Fontos, hogy a választott modell rendelkezzen felhúzható tetővel, ami védelmet nyújt mind a csapadékkal, mind a napsugárzással szemben, ugyanakkor ne legyen túl mély, mert így a pici nem kap elegendő levegőt és fényt.

Ha a babázás során felmerülő logisztikai feladatokat autóval oldod majd meg, célszerű átalakítható modellt választanod, melynek fő eleme a biztonsági ülésként is használható hordozó, és összecsukva nem foglal sok helyet. Ha inkább gyalogolni és tömegközlekedni fogsz porontyoddal, a kerekek legyenek fékezhetők, illetve bolygósíthatók, és ez esetben a súly mellett a járgány magasságának és szélességének is különösen fontos szerepe van.

Ha már körvonalazódik benned valamilyen kép, nézz utána az adott márka esetleges típushibáinak, ugyanis még a drágább kategóriát képviselő termékeknél is előfordulhatnak ilyenek - jellemzően a kerékcsapágy és a felfüggesztés jelenti a gyenge láncszemet. Mérlegeld azt is, hogy a garancia mennyi időre szól, illetve mire terjed ki.

Két- és többfunkciós babakocsik

Hosszabb távon gondolkodva érdemes két-, illetve többfunkciós babakocsit választanod, amely a gyerkőc mindenkori méreteihez és igényeihez igazítható.

Az első funkciót a mélykocsi adja, amire addig van szükség, amíg a baba nem tud ülni. A mózeskosaras modelleknél a vízszintes részt a kivehető kosár biztosítja, de vannak átfordítható karú fajták is - ezeknél a háttámla ledönthető, ily módon alakítható ki a mély, illetve ülőhelyzetű babakocsi. A második funkció az, hogy a mélykocsi sportkocsivá alakítható. A mózeskosaras modelleknél egyszerűen csak ki kell venni a kosarat, míg a babahordozó elemmel rendelkező típusoknál maga a hordozó adja a támlás ülést.

A harmadik funkciót a hordozó eltávolítása jelenti: ily módon egy könnyebb szerkezetű bébiverdát kapsz, ami akkor tesz jó szolgálatot, ha csemetéd már viszonylag nagy, ám hosszabb távokat még nem tud megtenni a saját lábán.

A multifunkciós babakocsik négyféle módon alakíthatók át - jellemzően autósülésként is alkalmazható hordozó tartozik hozzájuk, ám ügyelj arra, hogy ez megfeleljen az EU-szabványnak, ellenkező esetben ugyanis megbüntethet a rendőr.

Kétfunkciós babakocsik

A Babypoint Fortuna autóban való szállításnál gyorsan és egyszerűen lapra csukható, ám a sétát is megkönnyíti, mivel első kerekei fixálhatók és bolygósíthatók, hátsó kerekei fékezhetők. A tolókart központi zárszerkezet teszi biztonságossá. Lábzsák, levehető esővédő és levehető kapaszkodó tartozik hozzá. 28 800 forintért vásárolhatod meg a Balambér Bababoltban.

A Mini Manó három állásban dönthető, átfordítható, állítható magasságú tolókaros Pierre Cardin PS647 modelljéhez lábzsák és téliesíthető lábtartó is jár tartozékként. Kerekei nagyok és szélesek, súlya 15 kilogramm. Ára most akciósan 35 990 forint.

A Bertoni Cityt gyártója városi és kertes házas terepre egyaránt ajánlja, tekintettel a járgány masszív, strapabíró vázára, illetve kopásálló, bolygosítható kerekeire. A szériafelszerelés részét képezi a kocsival azonos színű pelenkázótáska, valamint a lábzsák, az esővédő és a bevásárlókosár is. A Bertoni Cityre 36 990 forintért csaphatsz le a Babapontban.

Háromfunkciós babakocsik

A Babaszafari kínálatában fellelhető Baby Design Sprint nagyméretű kerekeinek és stabil vázának köszönhetően rosszabb utakon is megállja a helyét. Kerekei központi fékrendszer segítségével, egy lábbal könnyedén fékezhetők, továbbá bolygósíthatók-fixálhatók. A tolókar szöge állítható. Ára július 31-éig akciósan 64 990 forint.

A Hanna bababoltban találhatsz rá a jó rugózású, kényelmes Adbor Piccolina babakocsira. Tolókarja állítható magasságú és átfordítható, így a járgány mindkét irányból úgymond vezethető. Háttámlája több pozícióban vízszintesig dönthető. A termékhez ötpontos biztonsági öv tartozik. 42 990 forintért lehet a tiéd, illetve gyermekedé. A Touragoo teleszkópos rugózású babakocsi ugyancsak előre- és hátranéző, a kerekek bolygósíthatók, illetve fékezhetők. A teteje kupolás, zsebes, lábtartóját több fokozatba állíthatod. Az ülőrésszel együtt lap alakúra csukhatod. Ára 69 900 forint, a Brendon üzleteiben szerezheted be.

Multifunkciós babakocsik

A Bertoni Astra városba és nehezített pályára egyaránt jó választás. Kis súlyának, ugyanakkor hatalmas - bolygósítható-fixálható - kerekeinek és lengéscsillapító rendszerének köszönhetően ez a babakocsi mindig a maximális komfort érzését fogja nyújtani babádnak és neked. Nagyméretű bevásárlókosár is jár hozzá. 64 990 forintért rendelheted meg a Babakocsipiac webáruháztól.

A Mini Manó repertoárjában lelhető fel a 4Baby nevezetű, könnyű, alumíniumvázas modell. A sportrész több pozícióban dönthető, a tolókar állítható magasságú, a babára pedig - rajtad kívül - ötpontos biztonsági öv vigyáz, és egy nagy bevásárlókosarat is kapsz hozzá. Most a normál árnál 20 ezer forinttal olcsóbban, 69 990 forintért tudod megvenni.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha két baba érkezik

Ha nem egy, hanem mindjárt két baba is érkezik a családba, olyan járgányt érdemes keresned, ami rendelkezik a fenti jó tulajdonsággal, és persze mindkét csöppség számára akad benne elegendő hely. Ilyen például a Brendonnál 69 990 forintért kapható Retrus, illetve a Balambérnál fellelhető Bertoni Twins, ami most akciósan csak 29 990 forint.

Ezt is szeretjük