Örökre nyomot hagy a gyerekben, ha erre az egy dologra nem figyelsz oda

Ezt ellenőrizd, hogy a gyerek egészsége ne károsodjon az iskolában sem. (x)

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az iskolaszerek közül a hátizsáknak kell szentelni a legnagyobb figyelmet, ugyanis a rossz táskaválasztás súlyos következményekkel járhat. Az egyenetlen súlyelosztás vagy a túl nehéz táska gyakran vezet gerincferdüléshez és -görbülethez, vagy nyaki és hátfájdalmakhoz. A jó hír, hogy mindezek könnyen megelőzhetők. Lássuk, hogyan!

Milyen hátizsákot válasszatok?

A méret a lényeg

Elég, ha a józan eszedre hallgatsz, és tudhatod, hogy a táska méretét a gyerek magasságához kell igazítani. A legfontosabb, hogy kényelmesen illeszkedjen a hátára! Mindenekelőtt olyan táskát válasszatok, amely nem szélesebb, mint a gyerek háta.

Minél puhább, annál jobb

A kipárnázott hátlap és pántok segítenek a táska súlyának arányos eloszlásában. Egy kisiskolásnak ez nem csak a kényelmét, hanem az egészségét is szolgálja.

A hátpántok nem csak a hegymászóknak tesznek jó szolgálatot, hanem az iskolásoknak is. Természetesen jól meg kell őket szorítani, így felszabadítják a vállakra és a gerincoszlopra nehezedő nyomást.

Hogyan viselje a gyerek a hátizsákot?

A félvállas lazaságnak ára van

Gyermeked csak az egyik vállán átvetve hordja a hátizsákot? Akkor még a NASA sem tudna neki olyan táskát tervezni, amely biztosítaná háta egészséges fejlődését! Ha a hátizmokon nem egyenletesen oszlik el a súly, az a gerinc természetellenes torzulásához vezethet.

Sajnos ezzel az érvvel nem sokra megyünk a fiúknál. Próbáljuk meggyőzni őket azzal, hogy az űrhajósok és a katonák is két vállon hordják a hátizsákot. A lányokkal szerencsére könnyebb a helyzet.

A megfelelő beállítás a legfontosabb

A táska mindkét pántjának ugyanolyan hosszúnak kell lennie. Ellenőrizd le, hogy jó feszesek legyenek, de ne ess túlzásba sem! Két ujjadnak be kell férnie a pántok és a gyermek válla közé.

Itt legyen a táska allja

Fontos, hogy a hátizsák alja a gyermek hátánál érjen véget, ne a fenekénél. A legrosszabb, amikor a gyerekek a combjukon hordják a táskát. Ilyenkor néhányuk automatikusan előrehajol, hogy ellensúlyozza a gerincére nehezedő nyomást.

Legjobb esetben a táska felső része a vállak vonalát követi, de afölé érnie nem szabad!

A hátizsák rendszeres ellenőrzése nem időkidobás. A gyerekek gyakran viccelődnek azzal, hogy megrángatják egymás táskáját, amitől a pántok meglazulhatnak. Néha ezt a pántok maguktól is megteszik.

A Tesco áruházaiban széles, minden igényt kielégítő hátizsákválasztékkal várnak téged és a gyermekedet is.

Reméljük, hogy megtaláljátok a megfelelő táskát, gyermekednek pedig sikeres iskolakezdést és jó egészséget kívánunk!

További hasznos tanácsokért és ötletekért látogass el a Tesco weboldaldalára! 

Ezt is szeretjük