Szülők, akik leírták, miért utálják a saját gyereküket: bevallották a szomorú igazságot
Szülővé válni a legnagyobb kaland az életben, de sokszor nem olyan egyszerű a gyerekkel, mint azt sokan gondolják.

szulo gyerek1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A filmekben és az interneten is általában ez a kép fogad minket: a szülők boldogok, mosolyognak, a gyerekeknek egy hangjuk nincs, olyanok, akár a kis angyalok, a család minden tagja imádja őket, és minden olyan idilli, mintha csak egy álom lenne. Akik azonban ismerik a valóság igazi arcát, azoknak tényleg csak egy álom az idilli élet kisgyerekkel.

Az ilyen tökéletes „szuperanyák” ideje azonban kezd lejárni: egyre több nő mer beszélni az anyaság árnyoldalairól, ezzel pedig egymást is képesek átlendíteni a nehéz időszakokon, hiszen ha látják, hogy mások is hasonló gondokkal és gondolatokkal küzdenek meg, az erősíti bennük azt az érzést, hogy nem velük van a baj, hanem az anyaság tényleg a világ egyik legnehezebb munkája.

Anyák, akik nem féltek kimondani az igazat

Amikor minden nevelési módszer befuccsol, a szülők már napok óta nem aludtak, és a gyerek csak sír és hisztizik, akkor sokaknál elszakad a cérna, és olyan gondolatok támadnak bennük, amiket a társadalommal nem mernek megosztani, hiszen nagyon könnyen pálcát törnek felettük. Néhány anyuka azonban bevállalta, hogy - természetesen név nélkül - megosztja azokat a gondolatokat, amikről senkinek nem mert korábban beszélni, és amik a legjobban nyomják a szívét.

szulo gyerek3
Fotó: LattaPictures / Getty Images Hungary

Sok szülő azzal is tisztában van, hogy ez csak egy pillanatnyi lelkiállapot, és lelkiismeret-furdalással is párosulnak az érzések, de egyszerűen ki nem állhatják a saját gyerekeiket, akik az őrületbe kergetik őket, és tudják, hogy szeretniük kéne őket, mégsem megy nekik.

Ilyen a szomorú igazság

Nyolc nő őszintén leírta a gondolatait, amikkel mindennap meg kell küzdeniük. Tudják, hogy nem így kéne érezniük, mégsem tudnak tenni ez ellen, hiszen annyira kiborítja őket a gyerekük viselkedése vagy személyisége, hogy teljesen hatalmukba kerítették őket a negatív gondolatok.

szulo gyerek2
Fotó: JackF / Getty Images Hungary

A nők titkos vallomásai:

  • „Titokban utálom a gyerekeimet. Mindent tönkretesznek, és minden nevelési módszer csődöt vallott. Nem telik el nap úgy, hogy ne kelljen valamit megjavítani.”
  • „Utálom a lányomat. Teljesen olyan, mint én, és ezt egyszerűen nem bírom elviselni. Volt, hogy elgondolkoztam azon, hogy odaadom valaki másnak. Ő 7 éves.”
  • „Utálom a gyerekeimet. Kilenc és tizenkét évesek, de egyáltalán nem tisztelik a felnőtteket. Nagyon próbálkoztam azzal, hogy jól neveljem őket, de semmibe vesznek, szörnyen bánnak velem.”
  • „Szörnyű ezt bevallani, de egyszerűen utálom a gyerekeimet. Úgy érzem, hogy belekényszerítettek egy olyan életbe, amit én soha nem akartam. Nem emlékszem, mikor voltam utoljára boldog.”
  • „Tudom, hogy szeretnem kéne őket, de utálom a gyerekeimet. Egyszerűen nem tudom irányítani őket, és emiatt magamat is utálom. Csak azt akarom, hogy tiszteljenek, de egyszerűen nem sikerül. Megbuktam anyaként.”
  • „Utálom a gyerekeimet. Nem számít, mennyit tanítom őket, foglalkozok velük, egyszerűen nem látni a fejlődést, nincs semmi értelme. Ha visszamehetnék az időben, nem vállalnám az anyaságot.”
  • „Rosszul érzem magam, hogy ilyen gondolataim vannak, de utálom a fiamat. Önző, lusta és engem hibáztat azért, ha valami nem sikerül neki. Alig várom, hogy elköltözzön.”
  • „Néha úgy érzem, hogy utálom a gyerekeimet. Valószínűleg azért, mert annyira hasonlítanak az exférjemre, hogy rosszul vagyok, ha rájuk nézek.”

Van kiút?

A pszichológusok szerint ez az állapot sok tekintetben hasonlít a szülés utáni depresszióhoz, és a kilátástalanság után van fény az alagút végén. Egyeseknél ez az érzés idővel magától elmúlik, de szakember segítségét kérni sem szégyen, hiszen benne megbízhatnak a szülők, és még segítséget is tud nyújtani.

A cikk az ajánló után folytatódik

A szakember a kezelésen kívül még azt is fontosnak tartja, hogy az ilyen jellegű gondolatok ellenére az anya semmiképp ne éreztesse a gyerekkel, hogy milyen érzéseket vált ki belőle, hiszen a megfelelő lelki fejlődése érdekében neki egy biztos, szerető háttér kell, hiszen egy egész életre mély nyomot hagyna benne a tudat, hogy gyerekkorában utálták őt a saját szülei.

Ami a gyerekeknél benyomta a hisztigombot: hihetetlen okok miatt képesek kiborulni a kicsik

Szinte nincs olyan szülő, akinek ne gyűlt volna már meg a gondja a hisztiző gyerekkel, de vannak lurkók, akik egészen elképesztő indokokkal kezdtek bele a sírásba.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük