Ez van a legnagyobb hatással az immunrendszerre: meglepő eredménye lett a kutatásnak
Gyerekvállalás után a szervezet is alkalmazkodik az új körülményekhez, és az immunrendszer változást mutat.

cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cambridge-i Babraham Intézet kutatói 670 felnőtt bevonásával végzett vizsgálatuk során megállapították, hogy még az életkor vagy az elhízás sincs akkora hatással az egyén immunrendszerére, mint a szülővé válás. 

Eredetileg mindenkinek teljesen egyedi immunrendszere van, de a kutatók megfigyelései szerint, ha bővül a család, a szülők immunrendszere változásnak indul. Ennek oka, hogy szervezetük ilyenkor olyan kórokozókkal találja szembe magát, melyek reakcióra késztetik.

Így változik az immunrendszer

Az Adrian Liston vezette kutatás a belgiumi Translational Immunology Laboratory-ban zajlott 2016-ban. Megfigyelték, hogyan változik a szülők védekezőképessége, miután a gyermekük megszületett, és arra az eredményre jutottak, hogy az anya és az apa immunrendszere egy idő után olyannyira hasonlítani kezd egymásra, akárcsak az egypetéjű ikreké.

A változás egyébként már akkor megindul, amikor egy pár még csak összeköltözött. Azzal ugyanis, hogy azonos környezetben élnek, sokszor esznek egyforma ételeket, és hasonló toxikus anyagokkal találkoznak a mindennapokban, imunrendszereiket azonos hatások formálják.

A szülővé válással ugyancsak azonos hatásként érkeznek a környezetbe új kórokozók, melyekre az anya és az apa immunrendszere választ kell, hogy adjon, kifejlesztve egy olyan mikrobiológiai felkészültséget, ami kivédheti a betegségeket. Az idő múlásával, mikor a gyerek közösségbe kerül, még több kórokozó áramlik a szülők felé, és az immunrendszerük újfent azonos irányban erősödik tovább.

Az anya és az apa immunrendszere a szülőséggel járó stressztől és alváshiánytól is befolyásolva van. A Northwestern Egyetem kutatóinak megfigyelései szerint a gyereknevelés miatti stressz okán az immunrendszer túlzottan is védekezni próbál, és a szervezet gyulladásos megbetegedésekkel válaszol, sebezhetőbbé válik a komolyabb betegségekkel szemben is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

A lélek ereje

Bár sok fáradsággal, alváshiánnyal, stresszel jár szülőnek lenni, számos pszichológiai előnye is van, amennyiben a felnőtt azt érzi, az általa elképzelt úton halad, készen volt a családalapításra, és boldogsággal tölti el a szülői szerep. A családi kapcsolatokból eredő örömök, a kiegyensúlyozottság, a harmónia pozitív hatással van a szervezetre, ezáltal az ellenállóbbá válik. A kórokozók fizikailag tartják edzésben, az örömök pszichológiai támogatást nyújtanak az immunrendszernek.

Ezt is szeretjük