3 rejtett ok a meddőség hátterében
Az orvosok is értetlenül csóválják a fejüket, hiszen látszólag minden rendben van? Tudd meg, miért késik a baba!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor az orvosok csak értetlenül csóválják a fejüket, és azt ismételgetik, nyugalom, a leletek szerint minden rendben van, mégis több éves, türelmes próbálkozás sem hoz eredményt, érdemes végignézni a családtörténetedet. Volt-e valaki a felmenőid között, aki sok gyereket elvesztett, vagy társadalmi, gazdasági kényszerből ment férjhez, és holtáig siratta az igaz szerelmét? Vagy valakit netán megerőszakoltak?

A családállítás módszerével kideríthetők tudatosan fel nem ismerhető összefüggések is: tudd meg, miért nem tudsz teherbe esni, ha a meddőségednek nincs szervi oka.

Mi a családállítás?

Bert Hellinger német pszichoterapeuta felfedezte, hogy létezik egy családi energiamező, ami nagy hatással van az emberek életére. Eszerint az egyes családtagok nehéz sorsa generációkon keresztül kihat az utódokra, befolyásolva cselekedeteiket. Ezek a tudatalatti szálak tehát akkor is láthatatlan kötelékként láncolnak őseidhez, ha a tradíciókat és a családi hagyományokat már rég elvetetted, minek köszönhetően előfordulhat, hogy ugyanúgy gondolkozol vagy cselekszel, mint valaki a családodból, akivel valami rossz dolog történt, és te a sorsát magadra vetted.

A családállítás ezeket az összefüggéseket tárja fel, és segít megoldani mindennapi és párkapcsolati problémáidat. Létezik azonban egy speciális állítás, ami a születéssel és a gyermektervezés körüli nehézségekkel foglalkozik. Ezt nevezik születésállításnak, melynek segítségével választ kaphatsz arra, miért nem sikerül teherbe esned, amikor semmilyen egyéb orvosi ok nem indokolja. Ahogy a személyes kudarcok, tragédiák és nehézségek, úgy a terhességek és a szülések is ismétlődő mintát mutathatnak egy családon belül, melyek megismerése segíthet abban, hogy saját problémádra megoldást találj.

Ha egy családi minta köt

Akár egy több generáción átívelő minta is kényszerítő erővel hathat rád. Ha a múltban valakinek a sorsát negatívan befolyásolta a szülés, az benned is félelmeket ébreszthet a terhesség következményeivel szemben, ezért tested meddőséggel védekezik rokonod sorsa ellen. A gyerekvállalás lélekszinten összekapcsolódhat a negatív élményekkel, a kitagadottsággal és akár az aggodalommal, hogy partnered elhagy. Hasonló helyzetben ösztönösen, zsigeri reflexből reagálsz, és inkább nem esel teherbe, nehogy úgy járj, mint az anyukád vagy a nagymamád.

Egy családállítási csoport tagja, Zsóka, amióta eszét tudja, mindig úgy látta magát felnőttként, hogy két gyerek veszi körül, egy fiú és egy kislány. Az apajelölt, azaz a férje kedves ember, nagyon szereti őt, tulajdonképpen boldogan élhetnének.
- Minden stimmel, csak épp nem esem teherbe, pedig mindketten egészségesek vagyunk - mondta el a problémáját a húszas évei végén járó nő. Amikor az állításvezető arról kérdezte, ki volt nehéz sorsú a családjában, a lány a nagymamáját említette meg.

Ő nagyon fiatalon lett terhes, és a férfi, élete nagy szerelme nem vállalta a gyereket. A nagymamát leányanyasága miatt később kitagadta a családja, sőt, végül felnőtté vált lányával, azaz Zsóka anyjával is megszakadt a kapcsolata. A nagymama folyamatosan azt hangoztatta ugyanis: ott rontotta el az életét, hogy teherbe esett - Zsókát ez a történet köti lélekszinten.

Nem választható férfiak

Hasonló mintát követhetnek azok a nők is, akiknek leginkább csak kalandra vágyó, idősebb, nős férfiak kerülnek az útjukba. Ugyanez a helyzet akkor is, ha mindig elváltakkal kezdesz, akik nem akarnak új családot alapítani, netán olyan pasikkal, akik házasság és gyerekvállalás helyett inkább karriert építenek, és élvezik az életet. Őket nevezi a családállítás metodikája nem választható férfiaknak.
A nem választható partner ugyanúgy garancia a terhesség elkerülésére, mint a testi okokkal nem indokolható meddőség.

Sorstévesztés miatt nem esel teherbe

A nők olykor az apjuk korábbi feleségével vagy menyasszonyával azonosulnak, akiket a módszer helycsinálónak hív. Az apa és az előző partnere közötti erős, lélekszinten esetleg nem lezárt kötődés ilyenkor arra hat, hogy a későbbi házasságból született gyerek a szívében hordja a volt partner érzéseit, akár anélkül, hogy a valóságban ismerné őt. Hasonló helyzetben elképzelhető, hogy azért nem sikerül teherbe esned, mert édesapád előző párjával azonosulva úgy érzed, ha ő nem lehetett boldog, akkor te sem lehetsz az. Ha ráadásul a volt feleség meddő volt, és ezért került új nő az apa életébe, lehet, hogy azért nem születik gyermeked, mert az apukád emiatt hagyta el régebbi párját. Ha egy később született arra kényszerül, hogy egy kitaszítottal azonosuljon, azt a családállításban sorstévesztésnek vagy sors átvételének hívják.

Miért történik ez?

Egy családban mindenki mindenkivel kapcsolatban, kölcsönhatásban áll.  Egy-egy családtag sorstévesztése tehát arra figyelmeztet, hogy valahol hiba csúszott a rendszerbe, esetleg valakit vissza kell fogadni a családba, méghozzá az őt megillető helyre. Így van ez a már említett helycsinálókkal is, akik azzal, hogy félreálltak, netán meghaltak, nagy szolgálatot tettek egy későbbi generáció tagjainak, hiszen lehetőséget adtak nekik arra, hogy megszülessenek egy új kapcsolatból.

Van megoldás?

Zsóka családfelállítással látta meg, hogy mi hatott rá eddig a tudattalanjában. A módszer abban is segített neki, hogy a nagymamája sorsát tisztelje, elfogadja, de ne akarja követni. Egy évvel később hosszú levelet írt a rég nem látott nagyinak, amiben arról számolt be, hogy gyereket vár, és, ha majd megszületik a lánya, mindenképp elviszi hozzá látogatóba.

Születésállítás a Rendszerakadémia szervezésében

Heinrich Breuer, a világ egyik legjobb családállítója a Rendszerakadémia szervezésében háromrészes előadássorozatot tart Budapesten az emberi élet traumatikus pillanatairól.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Mostani, első workshopja november 20. és 22. között a terhességeket és születéseket vizsgálja, melyek egy-egy családon belül gyakran generációkon keresztül hasonlóképpen zajlanak le, és meghatározóan hatnak a család tagjainak életére.


Heinrich Breuer workshop
A három napos workshop ára 36 ezer forint plusz ÁFA.
Jelentkezés e-mailben: federer@rendszerakademia.hu
Jelentkezés telefonon: 20-219-46-36.

Ha orvosi okokkal nem magyarázható meddőségben szenvedsz, vagy rossz kapcsolatod van gyermekeiddel, érdemes részt venned a rendezvényen: a születésállítás segítségével közelebb juthatsz a megoldáshoz.(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1698096&banner=1698095&ord=RANDOM_NUMBER)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük