Szülés közben szeretkezni jó ötlet, állítja az okleveles bába

A kicsi világrajövetele során a gyönyör érzését is felfedezheted. Tudd meg, hogyan!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szülés egyedülállóan gazdag tapasztalata sok nő számára élete egyik legmeghatározóbb testi és lelki élményének számít. Mégis sokszor kíséri kapkodás, izgatottság, nemritkán félelem, ráadásul külső erők is befolyásolhatják.

Elizabeth Davis okleveles bába és Debra Pascali-Bonaro szülésszakértő, dúlaoktató több praktikát is megoszt arra vonatkozóan, hogy a nők hogyan szerezhetik vissza a szülés bensőséges élményét - és fedezhetik fel benne akár a gyönyör érzését is. Szerintük szülés közben szeretkezni jó ötlet. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy valaki a görcsök közt a szexre gondol, de nézzük, mit mondanak ők.

Vedd fel a ritmust!

A szülés végső soron egy intenzív testi élmény, amely a hüvelyben megy végbe - sőt, ahogyan száll le a baba, intenzíven ingerli a csiklót, a végbelet a végbélnyílást, valamint az ezeket körülvevő és megtámasztó szöveteket is.

A vajúdás első szakaszában, azaz a tágulási szakaszban az összehúzódások erős menstruációs görcsökhöz hasonlíthatóak, egy lényeges különbséggel: azoktól eltérően az összehúzódások hullámokban jönnek, és a görcsszerű érzés helyett fokozatosan jelennek meg. Ez lehetőséget ad arra, hogy a szülő nő elengedje magát, és felvegye a ritmust.

Érdemes megfigyelni a párhuzamot a szülés és a szexuális együttlét között. Nagyon szenvedélyes szeretkezés során előfordulhatnak kellemetlen és fájdalmas pillanatok.

Elengedett állapotban, ritmikusan lélegezve vagy új testhelyzetet keresve azonban könnyedén siklunk tovább - ugyanez nem sikerülne, ha befeszülnénk vagy leblokkolnánk. Közelebb visz tehát az orgazmikus szüléshez, ha hagyod magad sodortatni a testedben lejátszódó folyamat által, fokozatosan ráhangolódva.

Az erogén zónák ingerlése

Az egyik legjobban őrzött titok a fájdalomcsillapítással és az ellazulás elősegítésével kapcsolatban a csikló izgatása vajúdás közben. Ily módon könnyebben elkerülhetők a hüvely és a gát repedései is. Ne feledd azonban, hogy még a nem sürgetett, természetes szülésnél is szükségessé válhat a gátmetszés, például magzati vészhelyzet miatt.

A mell simogatása is fokozza a méhösszehúzódások intenzitását, felgyorsítva és megkönnyítve a kicsi világrajöttét. Mindez a jelen lévő apuka feladata, ám egyre népszerűbb a vibrátor is - manapság már megesik, hogy az orgazmussal szülni kívánó nő babaváró ajándékként ilyen készséget kap ajándékba a barátnőitől.

Ám tény az is, hogy az erogén zónák ingerlése, illetve a szexuális segédeszköz alkalmazása nem éppen társadalmi esemény - az efféle stimuláló praktikákat leginkább akkor ildomos bevetni a cél érdekében, amikor a személyzet éppen nincs jelen.

Cikkünk Elizabeth Davis és Debra Pascali-Bonaro Orgazmikus szülés - Útmutató a biztonságos, élvezetes és örömteli szülésélményhez című könyvének segítségével készült.

Elizabeth Davis és Debra Pascali-Bonaro kötetéből kiderül, a nők hogyan szerezhetik vissza tudatosan a szülés erőteljes és bensőséges élményét – s fedezhetik fel benne akár az eksztatikus gyönyör érzését is. Gondolatébresztő és gyakorlati tanácsokkal teli kézikönyvükben megmutatják, a leendő anyák hogyan lelhetik leginkább örömüket a szülésben, a várandósság alatti megfelelő gondoskodástól kezdve a megfelelő helyszín és társak kiválasztásán át egészen a szülésre való testi-lelki ráhangolódásig. A könyvet izgalmas és megindító szüléstörténetek teszik teljessé.

Kiadja a Jaffa Kiadó.
A könyv ára 2940 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük