A tökéletes só-liszt gyurma receptje: milyen arányokra figyelj oda?
Szuper játék a kicsinek, ami ráadásul fejleszti is a kézügyességét. Pár perc, és kész!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekkorodban talán te is játszhattál az egyszerű, de nagyszerű, otthon elkészíthető só-liszt gyurmával, aminek külön előnye, hogy a levegőn hagyva pár nap alatt megszárad és megszilárdul. Csinálj most te is a gyereknek, megmutatjuk a helyes arányokat.

Só-liszt gyurma recept

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg apró szemű só
  • 125 ml víz
  • 1-2 evőkanál étolaj

Gyúrd simára, és indulhat a játék! Ugyanúgy viselkedik, mint a normál gyurma. Formázzatok kiscsigát, cicát, akármit, vagy használjátok a gipszöntő formákat, majd a levegőn pár nap alatt szárítsátok meg a műveket! A gyerek utána filccel ki is színezheti. Ha áttetsző lakkal lefújjátok, tartósabb marad.

Vigyázz, hogy a gyerek ne kóstolgassa a só-liszt gyurmát, mert fájhat tőle a hasa, és a sóssága miatt egyébként sem tenne jót az egészségének.

Bizarr gyerekjátékok

Elképesztő, milyen játékok kerülhetnek ki a gyártósorokról. Nézz meg néhányat a legborzasztóbbak közül.

Ezt is szeretjük