Miért nem esel teherbe?
Egy súlyos, tudatalatti félelem
Ha az orvosok szerint nincs akadálya vágyadnak, érdemes a családodban körülnézned.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a meddőségnek nincs testi oka, a családállítás segíthet feltárni, miért nem esel mégis teherbe. Készülj fel azonban arra, hogy a módszer olyan meghökkentő összefüggésekről ránthatja le a leplet, melyekre álmodban sem gondolnál.

Az ugyanis, hogy lélekben ugyanannyira készen állsz-e az anyaságra, mint amennyire gyereket szeretnél, korántsem biztos, tudatalatti félelmeid pedig termékenységedre is hatással lehetnek. Az ördögi körből létezik menekvés: a születésállítás segítségével megismerheted azokat a rejtett családi összefüggéseket, melyek hatással vannak rád, és rejtett félelmeket okoznak!

Félelem a terhességtől vagy szüléstől

Ha tartasz az áldott állapot következményeitől, könnyen lehet, hogy tudat alatt úgy védekezel, hogy nem esel teherbe. Meddőségre kényszerítő minta lehet, ha például a nagymamádnak azért kellett férjhez mennie valakihez - akit igazából nem is szeretett -, mert teherbe esett, vagy az édesanyádat épp akkor hagyta el a szerelme, amikor kiderült, hogy gyereket vár.

Az is előfordulhat azonban, hogy magától a szüléstől félsz, amibe generációkon át sok asszony és gyerek halt bele a családodban, te pedig nem akarsz a következő áldozat lenni a sorban. Mivel ez a félelem és védekezés nem tudatos benned, nehéz egyedül változtatnod rajta. A családállítás az a módszer, melynek segítségével olyan kötődésekhez, hatásokhoz férhetsz hozzá, melyek tudatosan nem fejthetők meg.

Családállítás és babavárás
Bert Hellinger német pszichoterapeuta fedezte fel, hogy létezik egy családi energiamező, ami nagy hatással van az emberek életére. Eszerint az egyes családtagok nehéz sorsa generációkon keresztül kihat az utódokra, befolyásolva cselekedeteiket. Létezik a családállításon belül egy speciális állítás, ami a születéssel és a gyermektervezés körüli nehézségekkel foglalkozik. Ezt nevezik születésállításnak, melynek segítségével választ kaphatsz arra, miért nem sikerül teherbe esned, amikor semmilyen egyéb orvosi ok nem indokolja.

Hogyan derül ki a rejtett családi örökség?

Ildikó négy éve van férjnél, elvileg jöhetne már a baba, de valamiért mégsem esik teherbe. Mivel az orvostudomány segítségével mindent megtett és kipróbált, nemrég a családállításhoz fordult. Az állításvezető hasonló esetben elsősorban az anyai vonalon történtekről kérdezősködik, vagyis az anya, nagymama, dédnagymama sorsát, a szülések, születések körülményeit firtatja.A 27 éves lány nem tudott semmi érdemlegeset mondani erre, ismeretei szerint mindenki könnyen jött a világra, és boldog párkapcsolatban élt, él. A felállítás úgy zajlott, hogy Ildikó kiválasztott egy képviselőt a csoportból magának és az édesanyjának, illetve még egyet az anyaságnak is. A szereplők az állítás során csakis a pillanatnyi érzéseikről beszélhetnek, spekulálni, helyzetet elemezni tilos: a zsigeri érzetek fontosak.

A megszemélyesített családtagok viszonyáról az árulkodik, ha a képviselő borzong, vagy épp melege van, zsibbad az egyik karja, közelebb menne, nem tud ránézni valakire, és még persze számtalan egyéb érdekes testi tünet is beszédes. A kialakult képben az anyaság az anyával szemben állt, az előbbi taszítást érzett, az utóbbi pedig haragról számolt be. Az Ildikót képviselő hölgy hátat fordított nekik, és azt mondta, halálfélelme van, annyira retteg, hogy már szabályosan rosszul érzi magát.

Családi titok és meddőség

Ildikó az állítást lezáró részben meghagyta az anyja képviselőjének azt, ami történhetett, elfogadta, hogy az az ő sorsa volt, amit nem kell ismételnie. Ezt mondta: nézz rám szeretettel, ha nekem jobban sikerül, és a gyerekemmel nem kell majd átélnünk ugyanazt.

Néhány nappal később felhívta az édesanyját, és beszámolt arról, amit a családfelállításon látott. A mama erre sírva mesélte el, hogy hat hónapos terhes volt, amikor kiderült, hogy a férje, Ildikó apja megcsalja. Kétségbeesésében gyógyszert vett be, kis híja volt, hogy nem halt meg, szerencsére még idejében kórházba került, és a magzatnak, vagyis Ildikónak sem lett végül semmi baja. A lány lelkében a méhen belül átélt trauma azonban összekapcsolódott a születéssel, szüléssel, emiatt nem tudott teherbe esni. Attól félt, hogy vele is megtörténik ugyanaz, ami az édesanyjával, és így veszélybe sodorhatja a saját születendő gyerekét is.

Az anya nagyon szégyellte, amit tett, ezért nem merte eddig elmondani a lányának, viszont a történet akkor is hatott, ha családi titok maradt.

Négy családi törvény a gyermektelenség hátterében

A családállításnál mindig az jelenti a kiindulópontot, hogy a rendszerek, így a családok működési zavarait valamiféle tünet jelzi, mint amilyen a testi okkal nem magyarázható meddőség. A fonalat az állításvezető segítségével a problémahozó visszafelé fejti fel, tehát okozatból haladnak az ok felé. A módszer azt keresi, hogy a rokonságban kivel történt valami rossz, ami az adott tünettel kapcsolatban állhat, ki vétett esetleg azon törvényszerűségek ellen, melyek a családi rendszer fennmaradását biztosítják.

Ilyen törvény például a kötődés, amikor valakinek nehéz sors jutott, és egy később született másik családtag átveszi, sajátjaként viszi tovább azt.
Az odatartozás joga, hogy a családból senkit nem szabad kitagadni.
Az is, hogy az egyes családtagoknak mindig ugyanannyit kell kapniuk, mint amennyit adnak, a két oldalnak tehát ki kell egyenlítődnie.

Valamint az érkezési sorrend hierarchiája, azaz, hogy minden tagnak megvan a maga helye a családban, és mindenki csak az őt megillető helyen élhet teljes értékű életet.

A felállítással azt lehet tehát megmutatni, hogy hol, kinél sérült a rend, és mit lehet tenni a helyreállításáért.

Születésállítás a Rendszerakadémia szervezésében

Heinrich Breuer, a világ egyik legjobb családállítója a Rendszerakadémia szervezésében háromrészes előadássorozatot tart Budapesten az emberi élet traumatikus pillanatairól.

 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Mostani, első workshopja november 20. és 22. között a terhességeket és születéseket vizsgálja, melyek egy-egy családon belül gyakran generációkon keresztül hasonlóképpen zajlanak le, és meghatározóan hatnak a család tagjainak életére.
 

Heinrich Breuer workshop
A három napos workshop ára 36 ezer forint plusz ÁFA.
Jelentkezés e-mailben: federer@rendszerakademia.hu
Jelentkezés telefonon: 20-219-46-36.

Ha úgy érzed, egy nehéz családi titok lehet az oka annak, hogy nem esel teherbe, és orvosi okokkal nem magyarázható meddőségben szenvedsz, érdemes részt venned a rendezvényen. A születésállítás segítségével közelebb juthatsz a megoldáshoz. (%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=42927&kampany=1698096&banner=1698095&ord=RANDOM_NUMBER)%)

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük