Elmúlt hároméves a gyermeked? Varázslatos mesekönyvet ajánlunk

Lenyűgöző történetek csillámporral, csodákkal, édes figurákkal. A legjobb karácsonyi ajándék.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi mesevilágba repíti el a gyerekeket a könyvpiac karácsonyi meglepetése, ahol tündérekkel, manókkal és az erdők-mezők ismert, most mégis új oldalukról bemutatkozó lakóival találkozhatnak. A Princi Pál Tölgyfa Királyságban című mesekönyv gyönyörű illusztrációival és kalandos történeteivel úgy szórakoztatja a kicsiket, hogy közben mindig tanulhatnak valami hasznosat.

Egy új hős, egy mesés hely és számtalan kaland - ez vár arra, aki fellapozza a Princi Pál Tölgyfa Királyságban című mesekönyvet. Ki ne álmodott volna arról gyerekkorában, hogy ő egy királyság uralkodója? A könyv főhőséről, Princi Pálról kiderül, hogy valóban királyfi, és egy hatalmas bagoly hátán eljut leendő birodalmába, egy olyan helyre, ahova titokban valamennyien - gyerekek és felnőttek egyaránt - vágyunk.

Tölgyfa Királyságban a tanítójául szegődő bagoly és újdonsült barátja, Hebehurgya Huba társaságában számtalan szórakoztató és tanulságos kalandba keveredik az ifjú trónörökös. A könyv szereplőivel együtt a gyerekek is felfedezhetik ezt a mesebeli országot, megismerve az erdők, mezők lakóit, sőt, a tündéreket is. A Princi Pál Tölgyfa Királyságban mindig tartogat váratlan fordulatokat, de biztosak lehetünk abban, hogy a dolgok végül a helyükre kerülnek, és a mese hősei elérik céljukat.

A képzeletbeli országba induló gyerekek megismerhetik többek között a kiömlött ezüstpor történetét, tündérekkel fogócskázhatnak a felhők között, és segíthetnek Talabérnak, a csigafiúnak. A Princi Pál Tölgyfa Királyságban nemcsak szórakoztató és tanulságos történeteivel kötheti le a gyerekek figyelmét, de közel kéttucatnyi gyönyörű, kézzel rajzolt illusztrációjával is, melyek nézegetése közben valóban úgy érezhetik, mintha maguk is ott lennének ebben a mesebeli birodalomban.

A történetek és a könyv nyelvezete lehetőséget teremt arra is, hogy a gyermekek szórakozás közben ismerjék meg, hogyan lehet bizonyos helyzeteket megoldani, illetve fejlesszék szókincsüket. A könyv kialakításának, a szöveg elrendezésének és a nagyméretű betűknek köszönhetően a történetek könnyen olvashatók, így a betűkkel ismerkedő kisiskolások is örömmel fedezhetik fel ezt a mesevilágot, sőt, a nagyszülők számára sem jelent kihívást a felolvasás. A könyv 12 egymással összefüggő mesét tartalmaz, melyek ugyanakkor külön-külön is kerek egészet alkotnak.

„Családi és személyes tapasztalataim ösztönöztek arra, hogy húgom kisfiának írjak egy olyan mesekönyvet, ami nemcsak történeteivel, de stílusával és illusztrációival is sok örömet szerezhet neki. Ahogy belevetettem magam az írásba, felfedeztem, hogy az számomra is hatalmas élmény, és úgy éreztem, akár sokkal több gyerekkel is megoszthatom a meséimet. Így jött az ötlet, hogy saját magam kiadjam első mesekönyvemet. Meséim minden szava szeretettel íródott, és remélem, Olvasóim jó szívvel fogadják majd történeteimet!” - mondta el Kalocsai Magdolna, a Princi Pál Tölgyfa Királyságban című mesekönyv szerzője.

A könyvet a FeminaShopban is megrendelheted. A 48 oldalas mesekönyv ára 2 390,- forint. Még több információért kattints ide »

A szerzőről

Kalocsai Magdolna művelődésszervező, valamint néprajz szakos, bölcsész végzettségű újságíró. Néhány hete jelent meg első könyve, a Princi Pál Tölgyfa Királyságban, melynek egyik érdekessége, hogy a szerző maga szerkesztette és adta ki a kötetet. Az írónő tervei között még további Princi Pál-történetek, valamint más témájú mesekönyvek megjelentetése is szerepel.

Ezt is szeretjük