Praktikus, többfunkciós mózeskosarak körképe
Árakkal és lelőhelyekkel
A történelem legrégebbi bababútorát ma is sokoldalúan használhatod. Tudd meg, hol szerezheted be a megfelelőt!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
A mózeskosár a történelem egyik legrégebbi bababútora, ami nemcsak praktikus eszköz, de egyben a befogadás és a nevelés szimbóluma. A zsidók egyiptomi fogságának idején a fáraó elrendelte, hogy minden zsidó fiúgyermeket vessenek a folyóba, ezért egy nő egy gyékényládácskába rejtette nemrégiben született kisfiát.
 

 

A gyermeket a fáraó lánya találta meg. Magához vette, és felnevelte, míg végül a kis Mózes felcseperedett, és ő lett az, aki aztán kivezette népét Egyiptomból. Ettől az időtől fogva nevezik a csecsemők hordozókosarát mózeskosárnak.

Az eszköz évezredeken át egyszerre funkcionált bölcsőként és hordozóként, de a korszerű babafelszerelések között is megállja a helyét, hiszen a kicsi életének első fél évében továbbra is nagy hasznát veheted.

A sokoldalú mózeskosár

Az első hónapokban hordozható vagy fix kiságyként használhatod, de jó szolgálatot tehet akkor is, ha meg akarod előzni, hogy csemetéd rákapjon az együtt alvásra, illetve szeretnéd leszoktatni erről. A közeledben elhelyezett mózeskosár ugyanis kíméletes átmenetet jelenthet a szülői ágy és a baba saját fekhelye között. Ha pedig napközben a lakás különböző pontjain akad dolgod, a mobil fekvőalkalmasságnak köszönhetően mindig egy helyiségben lehettek.

Sokan attól tartanak, hogy a mózeskosár szűknek bizonyul majd porontyuk számára. Tény, hogy vannak olyan kisbabák, akik már három-négy hónapos korukban kikívánkoznak belőle. Ennek vélhetően az az oka, hogy nem látnak ki megfelelően, így egyfelől unatkoznak, másfelől némiképp elszeparálva érzik magukat a környezetüktől. Számos gyerkőc biztonságérzetét viszont nagymértékben növeli saját kis kuckója, és akár ébren is elvan benne.

Praktikus klasszikusok

Manapság a poliészter, illetve a textil mózeskosarak a legnépszerűbbek, de természetesen felfedezhetsz hagyományos, fonott modelleket is az üzletek kínálatában. Akadnak olyanok, amelyek kizárólag alapfunkciójuknak tesznek eleget, míg a babakocsivázra szerelhetők egyúttal annak kosárrészeként is használhatók. Némelyik gyártója láthatóan különös gondot fordított a baba és a mama kényelmére, de adott esetben az extrákkal nem rendelkező darabok is tökéletesen megfelelhetnek a célnak.

A Brendon internetes bababolt kínálatában bukkanhatsz rá az ABC Design poliészter mózeskosárra, ami számos, látszólag nem túl nagy horderejű, ám kényelmes extrával rendelkezik. Merevítővel ellátott fekvőfelülete és oldalfala, illetve a kicipzározható, eltávolítható felső takarórész megkönnyíti a dolgodat, és a baba számára is kellemes. Mindemellett hidegebb időben akár bundazsákká is átalakíthatod. Ára 12 990 forint.

A Pierre Cardin textil mózeskosár tervezője az esztétikum mellett a praktikusságra is nagy hangsúlyt helyezett. A modell extrákkal ugyan nem dicsekedhet, ám a név már önmagában garanciát jelent a minőségre. Mindössze 6500 forintért szerezheted be a Bababolt Csepelnél.
 
Ha szeretnéd kihasználni a mózeskosár előnyeit, de csak egy korlátozott összeg áll rendelkezésedre, a Bababútor Diszkont weboldalán kapható, márkajelzés nélküli textilmodellt ajánljuk. A napfénytetőt könnyedén eltávolíthatod, belseje párnázott, és három szín közül választhatsz. Már 4500 forintért a tiéd lehet.

Babakocsira szerelhető darabok

A bababoltok számos vázhoz rögzíthető mózeskosarat is kínálnak, ami a babakocsi kosárrészének funkcióját is képes ellátni. Ilyen a Baby Áruház oldalán megvásárolható, 36 740 forintos Bertini-modell, mely az azonos márkájú kocsik vázához csatlakoztatható. Nagy előnye, hogy laposra összecsukható, nyitott állapotában pedig a négy talpnak köszönhetően viszonylag stabilan leteheted szinte bárhová. Mindemellett a gyártó biztonsági átkötővel is felszerelte. Belső mérete viszonylag nagy, miközben súlya csak 3,5 kg.

Ami a méretet illeti, a Brendon 90 centi hosszú, 50 centi széles Joolz Bloom mózeskosara viszi el a pálmát, mely ráadásul hipoallergén anyagból készült. A 19 990 forintos modellhez szériatartozékként jár a szivacsmatrac, a lábzsák pedig cipzárral rögzíthető. A Joolz Bloom babakocsihoz csatlakoztathatod. A Bababirodalom online babaáruház kínálatában fellelhető Bondel mózeskosarat egyszerűen és megbízhatóan rögzítheted bármilyen márkájú babakocsi vázához. Fekvőfelülete 77 x 32 centiméteres, és némi extrát jelent a cipzár segítségével eltávolítható kupola. Ára mindezek fényében meglehetősen barátságosnak mondható: mindössze 7340 forint.
 

Mint a régi időkben

Amennyiben a természetes anyagok állnak közelebb hozzád, érdemes fonott mózeskosarat választanod, mint amilyen a Brendonnál kapható, fűzfavesszőből készült Bellino-modell.

A gyártó hordozófüllel látta el, oldalfalát pedig merevítő teszi a baba számára biztonságossá. 7990 forintba kerül, ha pedig rá tudsz még szánni nem egészen 5000 forintot a projektre, álomszép, anyagában mintás, fodorral díszített betétet is vehetsz bele.

Amennyiben valami exkluzívra vágysz, az antik kialakítású, felfüggeszthető Leipold mózeskosár tökéletes választás lehet. Alapfelszerelésként tartalmazza a rögzítéshez szükséges, állítható köteleket.

A hozzá járó párna- és paplanhuzat minőségi pamutvászonból készült, a termék ára azonban kicsit borsos: 74 990 forintért kapható a Brendonnál.

OLVASD EL EZT IS!

baba jatek
  • első év
  • gyerekjáték

5 multifunkciós gyerekjáték

Ezt is szeretjük