Ebben a buliban minden a fánkról szól: belépés csak üres hassal!
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

fank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csupa-csupa jó hírrel készültünk, hiszen egyrészt még javában tart a farsangi dínomdánom időszaka, másrészt már több helyen kibújtak az első hóvirágok, harmadrészt pedig - és ez a legjobb az egészben - már nem sötétben kell haza menni az oviból, iskolából. Ja, igen: és természetesen szuper programokkal vár a hétvége!

Ezen a hétvégén Makám-koncerttel, az MNG farsangi délutánjával, Felhőcirkusszal, a Pagony kézműves foglalkozásával és Farsangi Fánkfesztivállal várnak benneteket.

Felhőcirkusz unplugged

Budapest, INspirál Cirkuszközpont - február 24., 11.00

A nyári égbolt felhőit bámuló Katókához képzeletbeli barátok érkeznek. A felhők között vándorló cirkusz maroknyi társulatának akrobatái és zenészei Katókával kiegészülve vágnak új kalandokba. Juhász Kata koreográfus és barátai ezúttal a legkisebbekhez kívánnak szólni Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadásukkal.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A népzene ünnepe - Makám: Bogárbál

Budapest, Müpa - február 23., 17.00

A népzene ünnepén a gyerekeket a Makám együttes Bogárbál című műsora várja, közel hozva a városi gyerekekhez a természetet: erdőt, mezőt, tavat, folyót és a bennük élő állatokat. Hallhattok majd a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, az iskolakerülő kabócáról és az aligátorgyerkőcre leselkedő veszélyekről, de megleshetitek a tócsában fickándozó ebihalcsaládot és Kormost, a kismacskát, amint az ereszről csepegő vízben mosakszik. Akinek pedig még ez sem elég, végül kilátogathat az Állatkertbe egy - a Makámmal közös - táncmulatságra.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Farsang a Korniss Dezső kiállításon

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria - február 23., 16.00 - 23.00

Itt a farsang! Ebből az alkalomból a Magyar Nemzeti Galéria speciális farsangi programmal vár benneteket, az idei farsangi est a Korniss Dezső-kiállításhoz kapcsolódik. A délutáni gyerekprogramok 16 órától kezdődnek, workshoppal, speciális tárlatvezetéssel és zenés foglalkozással. És, ha már farsang, lesz jelmezverseny is, természetesen a népviselet jegyében.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Keltsd életre a mesehősöket!

Budapest, Bartók Pagony - február 23., 10.30

A Pagony DIY programsorozatban a Pagony-könyvek mesehőseit kelthetitek életre. Az első alkalommal Berg Judit Cipelő cicák című könyvéből Agócs Írisz macskái kapják a főszerepet, a foglalkozáson több cipelős cicás könyvjelzőt is készíthettek magatoknak. A foglalkozás második felében pedig Pásztohy Panka Pitypang születésnapja című meséjének főszereplőjét, magát Pitypangot készíthetitek el izgő-mozgó báb formájában.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

III. Budai Farsangi Fánkfesztivál

Budapest, Gesztenyés kert - február 23-24., 10.00 - 22.00

2019. február 23-24. között ismét megrendezésre kerül a Farsangi Fánkfesztivál, ahol több mint nyolcvanféle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. Ingyenes családi programok és farsangi mulatság is lesz!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Téged is vár Pepper Robot az Árkádban!

Budapest, Árkád Üzletközpont Február 21. és 24. között

Február végén négy napon keresztül a robotok veszik át az uralmat az ÁRKÁDban. Gyere el te is, és ismerkedj meg Pepperrel, az első humanoid robottal, aki világszerte már több szállodában, repülőtéren és üzletben is megtalálható. Most pedig az ÁRKÁDba érkezik, hogy bárki közelebbről megismerkedhessen vele és persze más érdekes robotokkal is.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Minek öltözik a gyerek idén farsangon? Nyolc kreatív ötlet, ami tetszeni fog neki

A farsang a gyerekek egyik kedvenc időszaka. Nem meglepő, hiszen imádnak színes, vicces jelmezekbe bújni, átszellemülni, játszani. Amikor eljön a február, a kérdés már csak az, mi legyen ez a jelmez.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük