Családi fesztivál, ünnepi játékok és bábszínház: programok hétvégére
Fantáziát megmozgató, izgalmas, kalandos programok ígérkeznek a huszadikai hétvégére.

csaladi-kep
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a hétvégén a Szamárfül Családi Fesztivál, a Skanzen Cifra hétvégéje és a Koronázási Ünnepi Játékok várják a kikapcsolódni vágyó családokat.

A Budai várban Mesterségek ünnepe lesz, ahol többek között a Veronaki ad koncertet, míg a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Meseláda című előadást nézhetitek meg.

Cifra Hétvége

Szentendre, Skanzen-ház: augusztus 19-20., 9.00 - 17.00

A népi motívumoké a főszerep a Skanzen augusztus 20-i hétvégéjén. A közönség bevonásával zajló divatbemutató és viseletpróba mellett kézműves foglalkozások sokasága vár kicsiket és nagyokat a múzeumban. Készíthettek gyöngykalárist, testfestéssel hagyományos motívumokat varázsolhattok magatokra, de lesz pásztorbotfaragás, legyezőkészítés és könyvjelzőhímzés is. Játékos motívumkereső túra során kutathatjátok, és fedezhetitek fel a magyar népi díszítőművészet nyomait a Skanzenben. Szombat délután a Zűrös banda, vasárnap a Tükrös Zenekar játssza a talpalávalót. A rendezvény augusztus 19-én a normál nyitvatartási napokon is érvényes belépőjegyekkel látogatható, augusztus 20-án, a nemzeti ünnep napján ingyenes a belépés!

Bővebb információkat itt olvashatsz.

PORT gyerekprogramok 08 16 cifra hetvege

Szamárfül Családi Fesztivál

Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed: augusztus 18-20., 10.00 - 20.00

A Zsolnay Kulturális Negyed immár a hatodik nyarat zárja ingyenes családi fesztiváljával. A hagyományos szünidő-búcsúztató rendezvény középpontjában a gyerekek, az önfeledt közös játék és persze a szórakozás áll! Pécs kulturális városrésze óriási játszóházzá változik: kreatív- és sportfoglalkozások, zenés, bábos, színházi előadások, szuper gyerekkoncertek várnak Sanyi csacsi barátaira. Szamárság lenne otthon maradni!

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Koronázási Ünnepi Játékok

Székesfehérvár, több helyszínen: augusztus 18-20., 10.00 - 21.00

Éld át a történelmet, és válj királlyá! A Koronázási Ünnepi Játékokon térkép segítségével bejárva, játékos formában ismerkedhettek meg Szent Istvánnal, Szent Lászlóval és III. Bélával. A Vörösmarty Mihály Könyvtár előtti területen koronakészítéssel, ismeretterjesztő játékokkal és bábjátékokkal, a Mátyás király-emlékműnél pajzskészítéssel és Zenetérrel várnak benneteket. Lesznek közel ötméteres óriásbáb-királyok, hagyományőrző táborok, korhű játékok, valamint középkori piac és vásár. A grandiózus Koronázási Szertartásjáték idén III. Béla történetét eleveníti meg.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Indulhat a Ferrari kaland a Shellnél!

Válassza minőségi üzemanyagainkat, gyűjtse a Kuponokat, és hajtson rá a rollerekre!

Promóciónkban 3 Ferrari rollert kínálunk a család minden tagjának: felnőtt, gyerek és freestyle. Ha összegyűjtött 4 db Promóciós Kódot, a Webshopból megvásárolhatja a kiszemelt Ferrari rollert ingyenes magyarországi kiszállítással.

A tájékoztatás nem teljes körű. További részletek: shell.hu

Promóció

Veronaki: Libabál

Budapest, Budavári Palota, Oroszlános udvar: augusztus 19., 11.00

A Gőgös Gúnár Gedeon írónője, Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezték. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a popzene hangzásvilága. A Libabál koncert meghívott vendége Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát. A zenekar ezzel az igazán különleges műsorral szeretne tisztelegni az írónő élete és munkássága előtt. A koncert a Mesterségek Ünnepe programsorozat része.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Meseláda

Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad: augusztus 20., 10.30

A Miskolci Csodamalom Bábszínház előadásában két színésznő, Heiszmann Ildikó és Juhász Judit mulatságos közreműködésével elevenítenek fel három mesét. Andersen, Móra és Grimm meséi újszerű módon, a gyerekek segítségével kerülnek színre maszkos játékként, pálcás, marionett és zsákbábok használatával. A két színésznő kosztümös élőszerepet játszik.

Bővebb információkat itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük