Ez a hétvégi galiba anyuéknak is tetszeni fog: családi programajánló
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi gyerekprogramokat.

csaladi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Közeleg a hosszú hétvége, ha pedig Budapesten lesztek, vagy esetleg oda készültök, több helyszínen is érdemes körülnézni! Persze akkor sincs gond, ha máshol pihentek, hiszen az ország számos pontja izgalmas eseményekkel kecsegtet.

Ezen a hétvégén a Mesterségek ünnepével, Szamárfül Családi Fesztivállal, Betyáros hétvégével, Galiba Gyermekfesztivállal és a Te jössz?! című kiállítás záró hétvégéjével várnak benneteket.

32. Mesterségek Ünnepe

Budavári Palota - augusztus 17-20., 10.00 - 21.00

Idén augusztus 17. és 20. között 32. alkalommal változik a Budavári Palota a hagyományőrző kézművesség legkiválóbb képviselőinek találkozóhelyévé. A sokak által már jól ismert Mesterségek Ünnepe az év várva várt családi fesztiválja, ahol kicsik és nagyok ismerkedhetnek a népi tárgykultúrával, kipróbálhatják a népi mesterségeket, megcsodálhatják a kézművesek míves munkáit, találkozhatnak halbőrvarróval, íjkészítővel, kalligráfussal, miniatűrkészítővel és sok más, különleges mesterség képviselőjével.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Szamárfül Családi Fesztivál

Pécs, Zsolnay Negyed - augusztus 17-19., 10.00 - 20.00

Az első ízben 2012 nyarán megszervezett programsorozat középpontjában idén, hetedik alkalommal is a gyerekek, a család, a közös játék és az élmények állnak. Pécs kulturális városrésze az iskolakezdés előtt óriási játszóházzá változik, ahol a kézműves és zenei foglalkozások mellett zenés és bábszínházi előadásokra is ellátogathatnak Sanyi csacsi barátai. Minden program ingyenes!

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Betyáros hétvége

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen - augusztus 18-20., 9.00 - 18.00

Betyárvilág ez, és jól tudták ezt az igazi betyárok, akik a hosszú hétvégén benépesítik a Skanzent. Három napig a múzeumban settenkednek, és, ha nem figyeltek, még a Skanzen Vonat is veszélybe kerülhet! Lehet nyomozni, betyárruhát ölteni, és persze ügyességben és furfangban is kipróbálhatjátok magatokat. Megtudhatjátok, hogyan lettek a 19. század betyárjai közönséges bűnözőkből a zsarnokság ellen harcoló népi hősök, és milyen gazdag folklóranyag kapcsolódik emlékezetükhöz. Vajon melyik múzeumi épületben tanyáztak a legenda szerint betyárok, és merre menekültek?

A programról részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Galiba Gyermekfesztivál

Debrecen, Nagyerdő - augusztus 15-20., 15.00 - 19.00

2012-ben született az ötlet: a virágkarneváli felvonulás kistestvéreként az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva hadd kóstoljanak bele a karneválozás örömeibe. A Galiba Gyermekfesztivál Fazekas Mihály Ludas Matyijára, pontosabban Matyi libájára, Galibára is emlékeztet minket. És, mivel „nincs szebb állat, mint a lúd”, a Galiba ideje alatt igyekeznek a ludak dicséretét is becsempészni a virágok közé.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Te jössz?! Kiállítás a társasjátékokról

Budapest, Kiscelli Múzeum - augusztus 20-ig látogatható

A társasjátékozás napjainkban virágkorát éli. A kiállításon bebarangolhatjátok a társasjátékok világát az Országos Kaszinótól a szabadulószobákig, a malomtól a propagandajátékokon át a Catanig. De mi is az a társasjáték? Alig több mint száz éve olyan játékokat neveztek így, mint a bújócska, a zálogosdi, a barkochba vagy a sport- és ügyességi játékok. Azóta az elemekből felépíthető, variálható táblák, a játékosok által irányított komplex karakterek, a filmszerűen összetett sztorik korát éljük.

A programról részletesebben itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük